14 - 08 - 2024
تداوم لاین قرمز بورس
«جهانصنعت»- در معاملات دیروز 89درصد نمادهای بازار افت قیمت داشتند و تنها 11درصد نمادها سبزپوش بودند. در معاملات روز سهشنبه 23مرداد ماه 1403، شاخص کل بورس تهران 7هزار و 568واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح یک میلیون و 991هزار و 84واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با ریزش هزار و 252واحدی در رقم 632هزار و 453واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس 29واحد افت کرد و به رقم 20هزار و 655واحد رسید. شاخص هموزن فرابورس نیز با کاهش 177واحدی به سطح 108هزار و 969واحد رسید. دیروز 89درصد نمادهای بازار افت قیمت داشتند و تنها 11درصد نمادها سبزپوش بودند.
خروج پول حقیقی از بورس تهران
روز سهشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای سیزدهمین روز متوالی منفی شد و 351میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. دیروز نماد شستا بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن 22میلیارد تومان بود. پس از شستا، نمادهای فولاد، سلیم، فملی و خساپا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند، در سوی دیگر بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وبانک، بموتو، تپسی، وخاور و وشهر تعلق داشت.
نمادهای اثرگذار بر شاخص کل
دیروز فملی، فولاد و نوری نمادهای قرمزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر وبانک، دفارا و ملت نمادهای سبزی بودند که بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای آریا، حسینا و زاگرس بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص کل داشتند و نمادهای هجرت، گلدیرا و تپسی بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس دیروز نماد فولاد بیشترین تراکنش را داشت و شستا و فملی در رتبههای بعدی بیشترین تراکنش قرار گرفتند. در فرابورس نیز خنور، شفام و معین بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات سهام
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 8هزار و 923میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2هزار و 699میلیارد تومان بود که 30درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل داد. ارزش معاملات خرد با کاهش یک درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم هزار و 717میلیارد تومان رسید.
پرمعاملهترین سهمها
در معاملات دیروز نماد فولاد بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 65میلیارد تومان بود.
پس از فولاد، فملی بیشترین ارزش معاملات را داشت و شستا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد سیدکو و وبانک در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
حجم معاملات سهام شستا با تعداد 353میلیون و 479هزار و 495سهم در صدر قرار گرفته است. فولاد در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وخارزم تعلق داشت. دو نماد ذوب و خساپا نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
صفهای خرید و فروش بورس
در معاملات سهشنبه، 28نماد صف خرید داشتند و 513نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 28درصدی نسبت به روز کاری قبل به 45میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 17درصدی به رقم هزار و 478میلیارد تومان رسید.
تحلیل بازار سهشنبه
ایرانخودرو طرح پیشفروش جدید خود را ارائه کرده و این موضوع موجب نقد شدن سهامداران شده است، به طوری که بازار طی سه روز گذشته شاهد خروج سنگین پول حقیقی از سهام و صندوقهای سرمایهگذاری بوده است.
معاملات دیروز سهام در جهت کندل معاملاتی روز گذشته بسته شد و در پایان بورس سهشنبه، شاخص کل با کاهش 7هزار و 568واحدی که معادل 38/0درصد این شاخص است، روبهرو شد. بر این اساس، شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح یک میلیون و 991هزار واحدی ایستاد.
در طرف دیگر، قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز کاهش داشته، به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس دیروز هزار و 253واحد که معادل 2/0 درصد این شاخص است، کاهش ارتفاع داد و به سطح 632هزار واحد رسید.
گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران در روز گذشته، حجم معاملات را 3/3میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی) را هزار و 713میلیارد تومان نشان میدهد.
ورود و خروج پول حقیقی
تراز پول حقیقی در سهام، مانند روز معاملاتی گذشته، دیروز هم منفی بود، به طوری که در پایان بورس دیروز حدود 435میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد، اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش حدود 679میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است.
ارزیابی کارشناسی
کارشناس بازار سرمایه گفت: چنانچه صحبتهای رییسجمهور منتخب راجع به افرادی که باید حمایتها و سیاستهایی را برای بازار بیاورند، عملی نشود قطعا فضای بازار سرمایه فضای ریسک گریزی خواهد شد. محمد غفوری درخصوص چشمانداز بازار سرمایه تشریح کرد: چنانچه بخواهیم در رابطه با وضعیت بازار، بررسی قابل توجهی داشته باشیم میتوان گفت وضعیت فعلی در تاریخ بازار سرمایه ماندگار خواهد بود. وی افزود: قرار گرفتن در بلاتکلیفترین حالت ممکن و وجود ریسکهایی بالا سر بازار از جمله ریسک نرخ بهره، ریسک نرخ دلار نیما و اختلاف و رانتی که بین نرخ دلار بازار آزاد و دلار نیما قرار دارد و همچنین حمایت نشدن و میتوان گفت برنامه نداشتن برای بازار سرمایه که در این روزها به وفور دیده میشود وضعیت را به این شکل درآورده است. این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تغییرات دامنه نوسان اظهار داشت: با وجود افت ۲۰ تا ۲۵درصدی مارکت، زمانی که دستورالعمل دامنه نوسان پایین (که ما مخالف چنین دامنه نوسانی و محدودیتی بودیم) را بر سر بازار اعمال کردند، عملا سرمایهگذاران به این نتیجه رسیدند که هیچ برنامهای بازارساز فعلا برای این بازار ندارد و نظرش این است که با محدودیت و با دستکاری مکانیسم عرضه و تقاضا، شرایط بازار را جهت اینکه خط اعتباری یا بستههای حمایت نقدینگی را از بازار نداشته باشد، به وضعیت رکود درآورد. غفوری با بیان اینکه در وضعیت فروش قرار گرفتن اکثر نمادها چیزی جز فاجعه نیست، تاکید کرد: کال مارجین شدن اعتباریها و بسیاری از مسائل دیگر قطعا از لحاظ روانشناسی به فعالان بازار سرمایه آسیب زده است لذا چنانچه حمایتهایی از بازار شکل نگیرد و اگر صحبتهایی که رییسجمهور منتخب راجع به کابینه اقتصادی و افرادی که باید حمایتها و سیاستهایی را برای بازار بیاورند، عملی نشود قطعا فضای بازار سرمایه فضای ریسکگریزی خواهد بود، وضعیتی که در حال حاضر به طور کامل ملموس است. این کارشناس بازار سرمایه در نهایت با وجود ریسکهایی که عنوان شد، ابراز داشت: به جرأت میتوان گفت بیبرنامگی دولت جدید و نبود حداقل حمایتی از بازار و همچنین نداشتن اظهارنظری در رابطه با منفیهای بازار، برای فعالان بازار بسیار آزاردهنده شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد