6 - 04 - 2023
تداوم رقابت تهران- مسکو بر سر چین
ایلنا- معاون اسبق وزارت نفت در امور بینالملل و بازرگانی گفت: با توجه به تحریم و حجم تولید چندان در بازار نفت تاثیرگذار نیستیم و کشورهایی مثل عربستان و روسیه و حتی عراق به راحتی در تولید نفت جانشین ما شدهاند و در بازار نفت موثر هستند. البته جا برای صادرات ۸۰۰ تا یک میلیون بشکهای ما وجود دارد ولی رقابت با روسیه بر سر بازار چین سنگین است.
علی ماجدی درباره تصمیم اوپکپلاس برای کاهش ۶/۱ میلیون بشکهای تولید نفت و تاثیر آن بر گسترش احتمالی بازار صادرات ایران اظهار کرد: معمولا در ۶ ماهه ابتدایی سال تا حدی تقاضا برای نفت کاهش پیدا میکند، بنابراین تصمیم اوپکپلاس برای کاهش عرضه بدون تردید یک تصمیم منطقی است، اما باید بدانیم بعد از کاهش عرضه، تقاضا برای نفت به چه میزان است. اگر تقاضا هم روند کاهشی داشته باشد در روند صادرات ما تاثیر چندانی نخواهد داشت. در هر حال به خاطر تحریم صنعت نفت ایران بازار ما چندان تغییری نخواهد کرد.
وی افزود: بازار نفت ایران بیشتر محدود به چین بوده و بخش کوچکی نیز به هند و کره صادرات داریم. کشورهایی که تحت تاثیر تحریمهای آمریکا هستند روی خوشی به نفت ایران نشان نمیدهند بنابراین بعید است این کاهش عرضه در بازار ایران تاثیرگذار باشد.
معاون اسبق وزارت نفت در امور بینالملل و بازرگانی گفت: کاهش تولید میتواند روی بازار ما تاثیرگذار باشد.
در شرایطی که تحریم نباشیم، وقتی عرضه کاهش مییابد یعنی به صورت بالقوه کشورهای دیگر تولید خود را کاهش میدهند، اما در هر حال واقعیت این است که قدرت رقابت ما محدود است.
وی ادامه داد: روسیه که در یک تنگنای اقتصادی قرار دارد و امکان صادرات به اروپا از این کشور سلب شده و نفت خود را با تخفیفهای بالا به چین میفروشد، بازار نفتی ما هم بعد از تحریم چین و هند بوده که اکنون روسیه رقیب ما شده است.
ماجدی خاطرنشان کرد: هرچند رابطه ما و عربستان از حالت تنش خارج شده اما از منظر نفتی امکان صادرات نفت عربستان به چین هم بیشتر میشود، به عبارت دیگر با وجود تصمیم اخیر اوپکپلاس برای کاهش عرضه باتوجه به اینکه بازار ایران محدود است تاثیر چندانی روی صادرات ما ندارد، وگرنه فرصت مناسبی برای حضور پررنگتر در بازارها بود.
وی بیان کرد: ما با توجه به تحریم و حجم تولید، چندان در بازار نفت تاثیرگذار نیستیم و کشورهایی مثل عربستان و روسیه و حتی عراق به راحتی در تولید نفت جانشین ما شدهاند و در بازار نفت موثر هستند. البته جا برای صادرات ۸۰۰ تا یک میلیون بشکهای ما وجود دارد ولی رقابت با روسیه بر سر بازار چین سنگین است.
معاون اسبق وزارت نفت در امور بینالملل و بازرگانی درباره تاثیرگذاری کاهش عرضه بر قیمت گفت: احتمالا قیمت تا حدی روند صعودی پیدا میکند ولی زیاد نیست، در ۶ ماهه ابتدایی سال معمولا تقاضا پایین است. به همان میزان که عرضه کم میشود تقاضا هم کاهش پیدا میکند یا ثابت میماند، اگر تقاضا در سطح سابق بماند افزایش قیمت اندک خواهد داشت، اما در هر حال به نظر میرسد اوپکپلاس بیشتر به خاطر ثبات قیمت نفت کاهش تولید اعمال خواهد کرد نه افزایش قیمت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد