6 - 04 - 2023
تحلیل بازار قراضه در کشورهای شورای همکاری خلیجفارس
تازهترین گزارش از بازار جهانی فولاد از رونق بازار قراضه فولادی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس حکایت دارد. براساس جدیدترین شماره نشریه متال بولتن، فعالان بازار عقیده دارند که بازارهای قراضه در کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس ممکن است به زودی رشد چشمگیری را تجربه کنند.
براساس آمار انجمن جهانی فولاد، در دو ماهه ابتدای سال ۲۰۲۳، تولیدات فولاد خاورمیانه با بیشترین افزایش نسبت به دیگر مناطق جهان -افزایش ۱۷/۱ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه در سال گذشته- مواجه شد.
در همین حال، نهتنها تولیدات این کشورها در سال ۲۰۲۲ رشد ۷/۱ درصدی سالانه را به ثبت رساند بلکه این افزایش تولید در زمانی رخ داد که شاهد تداوم کاهش تولیدات فولادی در مناطقی از جهان همچون اتحادیه اروپا و آمریکا در سال گذشته و سال جاری میلادی بودیم. همچنین براساس آمار صنعت پیشبینی اقتصادی آکسفورد، این روند صعودی در طول سال ادامه خواهد یافت و بازارهای ساختوساز شورای همکاری خلیجفارس بیشترین رونق را در سراسر جهان در سال ۲۰۲۳ خواهد داشت.
براساس پیشبینیها، انتظار میرود صنعت ساختوساز امارات متحده عربی و کویت در سال ۲۰۲۳، ۶ و ۳ درصد رشد یابند، این در حالی است که پیشبینی میشود رشد این صنعت در قطر ۴ درصد کاهش یابد. در همین حال، پیشبینیها حاکی از افت یک درصدی صنعت ساختوساز اتحادیه اروپا و ۵ درصدی صنعت ساختوساز آمریکاست. کشورهای خاورمیانه در میان کشورهایی هستند که بالاترین هزینه را برای واردات فولاد جهان پرداخت میکنند. به گزارش فولادبان و براساس ارزیابی فستمارکتز، میانگین قیمت کویل ورق گرم فولادی، واردات cfr عربستان سعودی در ماه مارس ۲۰۲۳، ۷۸۰ دلار به ازای هر تن محاسبه شد، این در حالی است که میانگین قیمت این محصول با شیوه معاملاتی cfr جبلعلی، امارات متحده عربی، ۷۷۳/۱۳ دلار به ازای هر تن بود.
در همین حال، ارزیابیها میانگین قیمت کویل ورق گرم، cfr ویتنام و cfr بندر اصلی ترکیه در ماه مارس را به ترتیب ۶۸۲/۵ و ۷۵۸ دلار به ازای هر تن نشان میدهند.
ادامه ممنوعیتهای صادرات قراضه در خاورمیانه
با وجود اینکه خاورمیانه در صنعت فولاد خود از آهن اسفنجی داخلی استفاده میکند، تولید قراضه در این منطقه مهم است؛ به خصوص اینکه کشورهایی مانند عربستان سعودی با رشد ظرفیت کارخانه مواجه هستند، بنابراین فولادسازان منطقه در تلاش برای مصرف بیشتر قراضه هستند. به گفته چندین منبع بازار، امارات متحده عربی محدودیت صادرات قراضه را اعمال و اخیرا به دلیل قانونشکنی، تصمیم به تشدید قانون کرده است، زیرا کارخانههای امارات به دلیل نیاز به ذخایر قراضه سعی دارند تا حجم زیادی از قراضه در داخل کشور باقی بماند. بنا به گفته تاجران، این مساله باعث افزایش سختی و زمان آمادهسازی ارسال قراضه به خارج کشور شده است. در همین راستا، ما شاهد این هستیم که مقامات بندر دوبی در هوشیاری کامل نسبت به خروج قراضه فولادی از کشور به سر میبرند. یکی از تاجران در بازار در این باره بیان کرد: بسیاری از کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس در طول ۱۵ سال اخیر صادرات قراضه را ممنوع کردهاند. آنها منبع مصرف خود را دارند و مواد خام زیادی در دسترس ندارند.
وی در ادامه تصریح کرد: آنها قصد ندارند که قراضه وارد کنند، زیرا عرضه داخلی خود را دارند و به سادگی ممنوعیت صادرات قراضه را اعمال کردهاند تا قراضه حتیالامکان داخل کشور باقی بماند. در این صورت، صنعت میتواند تداوم یابد و تولید ناخالص داخلی نیز افزایش یابد. هند و چین در حال حاضر قراضه را در کشور خود نگه میدارند و تنها محصولات با احتساب ارزشافزوده را صادر میکنند.
براساس آمار شرکتهای تجاری، امارات متحده عربی به تنهایی به ۵/۲ میلیون تن قراضه در طول سال نیاز دارد. با این وجود، صنعت فولاد خاورمیانه دسترسی به عرضه مطمئن و قابلپیشبینی قراضه حاصل از تخریب کشتی یا شاخص قیمت متناسب ندارد.
تابهحال فعالان بازار شورای همکاری خلیجفارس از قیمتهای قراضه صادراتی به ترکیه به عنوان مبنایی برای بازار قراضه خود استفاده میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد