5 - 04 - 2023
تحقق دموکراسی با گریز از افراطگرایی
رهبران کشورهای جهان در نشست «دوستان لیبی» در پاریس با آزادسازی میلیاردها دلار از اموال بلوکه شده لیبی با هدف کمکرسانی به ملت این کشور موافقت کردند.
به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، رهبران ۶٠ کشور جهان و سازمانهای بینلمللی در نشست «دوستان لیبی» در پاریس از شورای ملی انتقالی در لیبی که اداره کشور را بعد از معمر قذافی، رهبر لیبی بهدست گرفته است خواستند تا به آشتی و تفاهم پایبند باشند.
این افراد همچنین از شورای ملی انتقالی لیبی خواستند تا طرح خود را برای بازسازی کشور بعد از گذشت ۴٢ سال از حکومت قذافی ارایه دهد.این نشست به میزبانی پاریس و با حضور نیکولا سارکوزی، رییسجمهور فرانسه و دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس برگزار شد.سران کشورهای جهان همچنین در این نشست خواهان آزادسازی فوری ١۵ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده نظام لیبی شدند.
تصمیم مردم لیبی
در این نشست هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا رهبران کشورهای آفریقایی، اروپایی، مسوولان نیروهای ناتو، سازمان ملل و نمایندگان روسیه و چین نیز حضور داشتند.
سارکوزی در این نشست عنوان داشت: باید قذافی دستگیر شود و مردم لیبی بعد از آن با آزادی کامل تصمیم خواهند گرفت که قذافی محاکمه میشود یا خیر و کجا این اقدام صورت میپذیرد.وی در ادامه افزود: این تصمیم به مردم لیبی مربوط است و ما در این زمینه تصمیم نمیگیریم.سارکوزی همچنین عنوان داشت: شرکتکنندگان در این کنفرانس خواهان کشور لیبی قانونمند هستند.مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای ملی انتقالی لیبی در این نشست عنوان داشت: ما نقشه راه را برای تدوین قانون اساسی جدید در لیبی و برگزاری انتخابات در ١٨ ماه آینده و راهکارهای مبارزه با انتقامجویی در این کشور را ارایه دادهایم.وی در ادامه افزود: تمام شرایط برای جامعه بینالمللی در خصوص تحقق وعدههای داده شده با هدف تحقق ثبات، صلح و آشتی در لیبی فراهم شده است.کاترین آشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنان خود در نشست «دوستان لیبی» در پاریس عنوان داشت: اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است تا تحریمهای اعمال شده علیه ٢٨ بخش اقتصادی در لیبی را لغو کند.وی در ادامه افزود: این اقدام با هدف افزایش درآمدهای دولت انتقالی لیبی و ملت این کشور و کمکرسانی برای فعالسازی اقتصاد آن صورت میگیرد.به این ترتیب تحریمهای اعمال شده علیه بنادر، شرکتهای مربوطه در زمینه انرژی و بانکها در لیبی لغو خواهد شد.آشتون همچنین عنوان داشت: این اقدام نشان میدهد که اتحادیه اروپا تمام تلاش خود را برای حمایت از ملت لیبی و مسوولان جدید این کشور به کار گرفته است.
وی در ادامه افزود: اتحادیه اروپا شریک قدرتمند و پایبند برای کشور لیبی باقی خواهد ماند. تحریمهای اتحادیه اروپا ۵٠ بخش اقتصادی در لیبی را در بر گرفته است.
در این نشست حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر از شورای ملی انتقالی لیبی خواست تا بعد از بهدست گرفتن قدرت در این کشور از هرگونه اقدامات انتقامجویانه بپرهیزد.
وی گفت: امیدواریم راهکاری برای مساله اقدامات خودسرانه در این کشور بهدست آید.بیشتر موارد درج شده در جدول کاری نشست «دوستان لیبی» در خصوص بازسازی سیاسی و اقتصادی لیبی بود.
گریز از اشتباهات گذشته
رهبران کشورهای غربی اعلام کردند که نمیخواهند اشتباهات صورت گرفته در عراق بعد از لشگرکشی آمریکا بار دیگر تکرار شود.آمریکا و انگلیس با اخذ مجوز از سازمان ملل اعلام کردند که هر کدام از این کشورها ۱/۵ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده نظام لیبی را آزاد خواهند کرد.فرانسه نیز با آزاد کردن ۱/۵ میلیارد یورو از مجموع ۷/۶ میلیارد یورو اموال بلوکه شده لیبی موافقت کرد.
منابع در اتحادیه اروپا نیز اعلام کردند که این اتحادیه ١۵٠ میلیون یورو از کمکهای بشردوستانه خود را به لیبی ارسال کرده است.در نشست «دوستان لیبی» ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب، محمد کامل عمرو، وزیر امور خارجه مصر و دیگر مسوولان خارجی حضور داشتند.
آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو نیز اعلام کرد که عملیات نیروهای ناتو در لیبی تا پایان یافتن خطر تهدید قذافی و نیروهای آنها علیه شهروندان لیبیایی ادامه خواهد یافت.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این نشست عنوان داشت: از انقلابیون لیبی میخواهیم تا با تندرویها در این کشور مبارزه کند و از انبارهای سلاح حفاظت کند.
وی در ادامه افزود: آنها باید تلاش کنند انبارهای سلاح در لیبی به تهدیدی برای کشورهای همسایه تبدیل نشود.
کلینتون بر ضرورت تحقق دموکراسی در لیبی بدون وجود هرگونه افراطگرایی در این کشور تاکید کرد.وزیر امور خارجه آمریکا همچنین از جامعه بینالمللی خواست اموال بلوکه شده لیبی را با هدف بازسازی این کشور و اعطای وام به مردم لیبی آزاد کند.
کلینتون همچنین خواهان اعطای یک کرسی در سازمان ملل به شورای ملی انتقالی لیبی شد.وی در ادامه افزود: عملیات نظامی نیروهای ناتو باید در لیبی ادامه پیدا کند چراکه ما همچنان شاهد وجود خطر برای شهروندان لیبیایی هستیم. اتفاقاتی که در روزهای آینده خواهد افتاد سرنوشت ساز است.
بانکیمون نیز در این نشست با اعزام هیاتی از سوی سازمان ملل به لیبی موافقت کرد. وی گفت: سازمان ملل قرار است این هیات را هرچه سریعتر به لیبی اعزام کند تا ماموریت خود را در سریعترین زمان ممکن آغاز کند.
وی همچنین اعلام کرد: سازمان ملل نشستی در بالاترین سطح خود در خصوص لیبی در ٢٠ سپتامبر و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار خواهد کرد.
بانکیمون در ادامه افزود: در حال حاضر شاهد مشکلات انسانی در لیبی هستیم. حدود ٨۶٠ هزار نفر کشور خود را از ماه فوریه ترک کردند. خدماترسانی در لیبی بسیار نابسامان است. ملت لیبی باید سرنوشت کشور خود را تعیین کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد