10 - 08 - 2024
تحریمها روسیه را به صادرکننده برخی موادغذایی تبدیل کرد
رویترز- استناد به دادههای سازمان خواروبار جهانی(فائو) نشان میدهد که روسیه در زمان تحریمها به صادرکننده خالص برخی مواد غذایی تبدیل شد. براساس این گزارش، امسال روسیه سالگرد دیگری از تحریم مواد غذایی را جشن میگیرد؛ این کشور دقیقا 10سال پیش، در پاسخ به تحریمهای غرب، واردات برخی محصولات غذایی تولید شده در آنجا را ممنوع کرد. این محدودیتها منجربه کمبود نشد و روسیه حتی توانست عرضه محصولاتی را که در فهرست کالاهای خارجی ممنوع شده، قرار داشتند، به میزان قابل ملاحظهای افزایش دهد و در تعدادی از اقلام حتی به یک صادرکننده خالص تبدیل شود. تحریم غذایی در آگوست سال 2014 علیه کشورهایی که تحریمهای ضد روسی را در ارتباط با الحاق کریمه وضع یا از آن پشتیبانی میکردند، اعمال شد. در همان ابتدا، اقدامات محدودکننده برای یک دوره یکساله مقرر شد، اما این اقدامات از آن زمان بهطور منظم تمدید شده است. روسیه دادههای مربوط به منابع را فاش نمیکند و فائو این کار را با تاخیر قابلتوجهی انجام میدهد.
گفتنی است انواع ماستهای میوه، محصولات گوشتی به ویژه گوشت نمک سود و دودی و گوشت در آب نمک، مرغ و چربی مرغ، اردک، بوقلمون، گوشت خوک و نخود فرنگی از محصولاتی هستند که صادرات آنها از روسیه به خارج دهها برابر بیشتر از واردات آنها بوده است.
تنزل فیلیپین از جایگاه دوم صادرکننده موز در جهان
فیلیپین که زمانی دومین صادرکننده بزرگ موز در جهان بود، در حال حاضر جایگاه خود را از دست داده است. براساس آمار رسمی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) ، صادرات موز گواتمالا سال گذشته از فیلیپین پیشی گرفته و فیلیپین با وجود معکوس کردن روند کاهشی خود در محمولههای صادراتی سال 2023، جایگاه 6ساله خود را به عنوان دومین صادرکننده بزرگ موز در جهان از دست داده است. بنابه اعلام سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد، گواتمالا در سال گذشته 6/2میلیون تن موز صادر کرده که تقریبا 300هزار تن بیشتر از صادرات فیلیپین است. این در حالی است که در سال گذشته اکوادور با 2/6میلیون تن در مجموع بزرگترین صادرکننده موز در جهان باقی ماند. آخرین باری که فیلیپین در جایگاه سومین صادرکننده بزرگ موز در جهان قرار گرفته بود، سال 2016 بود. در آن سال کشاورزی محلی در این کشور تحت تاثیر هجوم آفات و خشکسالی قرار گرفت و تولید را کاهش داد. آنطور که فائو میگوید، صادرات موز فیلیپین در سال گذشته میلادی نیز به دلیل کمبود تولید داخلی ناشی از گسترش ویرانگر بیماری پژمردگی فوزاریوم استوایی (TR4) که یک بیماری جدی موز است، نتوانست تقاضای بازار جهانی را برآورده کند. علاوهبر آن، تولیدکنندگان موز محلی به دلیل هزینههای زیاد برای جلوگیری از گسترش این بیماری با مشکلات مالی مواجه شدند. براساس گزارش اخیر این آژانس بینالمللی در مورد بازار جهانی موز، طی دهه گذشته تولید موز فیلیپین تحت تاثیر شرایط نامطلوب مانند گسترش بیماری پژمردگی فوزاریوم استوایی، سیل و وقوع ناآرامیهای سیاسی قرار گرفته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد