15 - 08 - 2024
تامین امنیت غذایی در گام اول
گروه بازرگانی- وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت چهاردهم، به تشریح برنامهها و راهبردهای خود پرداخت که «تامین امنیت غذایی تا تکمیل توسعه زنجیره ارزش کشاورزی و غذا» از جمله مهمترین آنهاست.
در برنامه «غلامرضا نوریقزلجه» که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده، آمده است: وزارت جهاد کشاورزی دولت چهاردهم با الهام از فرمایشات رهبر معظم انقلاب با همه توان و اتخاذ تدابیر درست و برنامهریزی درست و استفاده ظرفیتهای فراوان کشور، در تنظیم سیاستهای اقتصادی و مالی کشور مشارکت فعال خواهد داشت و ضمن ایجاد هماهنگی بین سازمانها و دستگاههای اجرایی در پیشبرد سیاستها پیشگام خواهد بود.
وی در این برنامه تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم رسیدگی به چالشها را در دستور و اولویت کاری خود قرار خواهد داد و ضمن تلاش برای رفع مشکلات، مدیریت بهینه عملیات مالی دولت و پرداخت هزینهها، تامین مالی پایدار برای تحقق رشد اقتصادی کشور منطبق با برنامه هفتم، انتظامبخشی و راهبری نظام مالی و محاسباتی کشور و نظارت مالی و تعامل با نهادهای بینالمللی و مشارکت در دیپلماسی اقتصادی را با جدیت پیش خواهد برد.
نوریقزلجه گفت: از این رو و براساس چنین ماموریت و کارکردهایی برای وزارت جهاد کشاورزی دولت چهاردهم که عهدهدار تامین امنیت غذایی کشور است، با گستره وسیعی از فعالیتها در حوزههای بخشی و فرابخشی، باید یک برنامه مدون و منسجم با نگاهی ویژه به شرایط تاریخی و امروزی اقتصاد کشور برای چنین وزارتی وجود داشته باشد.
بر این اساس، اولویتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی که از سوی نوریقزلجه مطرح شده به شرح زیر است:
– تامین امنیت غذایی
– ایجاد تعامل و تعادل بین سه ضلع اصلی حکمرانی زنجیره ارزش کشاورزی و غذا یعنی بخش خصوصی (تولیدکنندگان و فعالان زنجیره ارزش کشاورزی و غذا)، مردم (مصرفکنندگان) و سیاستگذار(حاکمیت و دولت)
– باور و اعتقاد راسخ به مسوولیت جمعی دولت و همافزایی در درون آن و کمک به بخشهای دیگر در مواقع لزوم
– تعامل و هماهنگی کامل با بخشهای مرتبط و نزدیک نظیر آب و انرژی، محیطزیست، بهداشت و سلامت غذا و صنایع وابسته پسین و پیشین و تجارت
– اولویتبندی امور، برنامهمحوری و توجه ویژه به برنامههای کوتاهمدت، میانمدت (برنامه هفتم پیشرفت) و بلندمدت (سند امنیت غذایی دانشبنیان)
– حل و فصل اختلافات ارضی منابع طبیعی با مستثنیات مردم در اجرای قانون رفع موانع تولید
– تکمیل سنددار کردن اراضی کشاورزی
– تکمیل توسعه زنجیره ارزش کشاورزی و غذا
– ایجاد ثبات و آرامش در بازار نهادهها و محصولات کشاورزی و غذایی به نظم در آوردن واسطههایی که به ارزش محصول در طول زنجیره ارزش میافزایند و حذف واسطههای غیرضرور و افزاینده هزینه
– ارتقای بهرهوری کل عوامل تولید کشاورزی از طریق توسعه علم و فناوری در بخش و توسعه تحقیقات تقاضامحور
– اصلاح، کوچکسازی و چابکسازی ساختار وزارت جهاد کشاورزی از طریق تمرکززدایی و تسهیل فرآیندها و چابکسازی با توجه به قانون تشکیل وزرات جهاد کشاورزی و برنامه هفتم پیشرفت
– شایستهگزینی و شایستهسالاری و توجه به تناسب تخصص و تجربه با سمت و پست در انتخاب مدیران ستادی تا مرکز خدمات جهاد کشاورزی با رعایت اصل کاهش تعارض منافع و اصول حکمرانی خوب و بهرهمندی از همه ظرفیت کارشناسی و اجرایی داخل مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در جهت ایجاد همدلی و همافزایی و تعاملات سازنده درونبخشی در جهت اهداف سازمانی از طریق انتخاب مدیران باتجربه، استفاده از نخبگان درون و برون وزارت جهاد کشاورزی (آشنا به بخش کشاورزی و نیازهای آن)
– توجه ویژه به برنامهریزی در طول زنجیره ارزش به منظور تامین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی توسط دولت و بخش خصوصی و واگذاری امور تصدیگری زنجیره ارزش به بخش خصوصی و فعالان و صاحبان زنجیره ارزش
– برنامهریزی برای توسعه تجارت کشاورزی و غذا از طریق ایجاد تنوع در مبادی و مقاصد وارداتی و صادراتی از طریق توسعه توافقنامههای تجاری و همکاریهای منطقهای و رفع موانع دست و پاگیر تجارت کشاورزی و غذا
– توجه به توسعه عمودی بخش کشاورزی و غذا به ویژه کشتهای متراکم (گلخانهای و…) و عدم توسعه افقی با توجه به محدودیت منابع آب و شرایط اقلیمی
– توجه ویژه به بهرهبرداران و ذینفعان زحمتکش بخش کشاورزی و جلب مشارکت آنان در تصمیمگیریها و جایگزینی «کشاورزمحوری» به جای «کشاورزی محوری»
– تلاش در جهت تامین منابع مالی لازم به منظور حصول رشد 5/5درصدی ارزشافزوده بخش کشاورزی در پایان سال برنامه هفتم پیشرفت
– مبنا قرار دادن توسعه کشاورزی روستا پایه با توسعه و پیشرفت پایدار روستایی و عشایری
اقدامات فوری و کوتاهمدت نوریقزلجه برای بخش کشاورزی
در برنامههای گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی، پرداخت مطالبات کشاورزان و گندمکاران و کلزاکاران، تعیین و اعلام قیمتهای تضمینی سال زراعی۱۴۰۴- ۱۴۰۳، تامین کودهای شیمیایی و بذر برای شروع سال زراعی آینده، تامین یارانههای پرداختی برای بذر و کود، بازسازی سریع گلههای مولد دام و افزایش تولید گوشت قرمز، حفظ میزان جوجهریزی و برنامهریزی عرضه مرغ با توجه به ایام پیشرو، اصلاح سریع ساختار وزارت جهاد کشاورزی به منظور چابکسازی و خدمترسانی سریعتر، تسریع در توافقات تجاری به منظور توسعه تجارت و صادرات، تامین ارز نهادههای دام و طیور و تکمیل ذخایر راهبردی کالاها، توزیع سریع نهادههای وارداتی و تدوین برنامههای اجرایی و آییننامههای قانون برنامه هفتم پیشرفت، به عنوان اقدامات فوری و کوتاهمدت برای بخش کشاورزی ذکر شده است.
غلامرضا نوریقزلجه متولد ۱۳۴۹ در استان آذربایجان شرقی، شهرستان بستانآباد است و از حوزه انتخابیه بستانآباد به نمایندگی در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شده است. وی هماکنون عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و رییس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی است. نوریقزلجه دارای فوقلیسانس مهندسی کشاورزی و دانشجوی دکترای سیاست و توسعه کشاورزی است.
نوریقزلجه در دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده حضور داشته است. وی در موضوعات مختلفی از جمله توسعه مناطق روستایی و حمایت از کشاورزی و حقوق شهروندی فعالیت کرده است، همچنین او در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس فعالیت میکند.
غلامرضا نوریقزلجه دارای سوابق مختلفی در حوزههای سیاسی و اجرایی از جمله معاونت پارلمانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مشاور استاندار آذربایجان غربی و مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی است. وی در این سمت نیز به توسعه اقتصادی استان آذربایجان شرقی کمک کرده و در بهبود وضعیت اقتصادی منطقه نقشآفرینی کرده است.
اعلام حمایت کمیسیون کشاورزی از وزیر پیشنهادی
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی از اعلام حمایت اعضای این کمیسیون از وزرای پیشنهادی جهاد کشاورزی، نیرو و راهوشهرسازی خبر داد.سمیه رفیعی با ارائه گزارشی از حضور وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان در جلسات کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس گفت: در کمیسیون کشاورزی تا به حال تقریبا به برنامههای بیشتر وزرا رسیدگی کردیم و پای صحبتهایشان نشستیم و رزومههایشان را مورد رسیدگی و بررسی قرار دادیم و با وزرای دادگستری، صمت، ارتباطات، آموزش و پرورش و بهداشت جلساتی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: جلسات کمیسیون طی یکی، دو روز گذشته برگزار شد و در این مدت نیز وزرای پیشنهادی با حضور در جلسات کمیسیون به ارائه برنامههای خود پرداختند و اعضای کمیسیون نیز بررسیهای خیلی قطعی و دقیقی درباره وزرای پیشنهادی انجام دادند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه «کمیسیون نسبت به وزرای جهاد کشاورزی، نیرو و راهوشهرسازی اعلام حمایت کرده است»، عنوان کرد: رویکرد کمیسیون در مجموع تعامل حداکثری با دولت مطابق فرمایشات رهبری است؛ کمیسیون شاخصهایی را که رهبری اعلام کردند، عمل کاری خود قرار داده و پای آنها ایستاده است. ما در جلسات کمیسیون کشاورزی نسبت به دو وزارتخانهای که به لحاظ تخصصی مرتبط با کمیسیون هستند مباحث را کمی با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار دادیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد