15 - 12 - 2024
تاثیر ناترازی سوخت بر تولید معدن
محمدرضا جورابچی*
ایران دومین ذخایر گاز و بزرگترین منابع زیرزمینی نفت را در اختیار دارد اما فعالان معدنی با مشکل انرژی روبهرو هستند! در حال حاضر شرکت نورد گرم سمنان سوخت ژنراتورمان را در اختیار نداریم بنابراین لیفتراک از بیرون قرض کردهایم یا از همسایههای خود گازوئیل گرفتهایم و به هر حال کار خود را راه انداختهایم اما من به عنوان تولیدکننده چقدر باید ضرر کنم؟!
پیش از این، سهمیه ماهانه گازوئیل در شرکت نورد گرم سمنان حدود 1800لیتر بوده است که در ادامه به توصیه وزارت نیرو و به دلیل قطعیهای موقت برق به ویژه در تابستان ناچار شدیم که ژنراتور تهیه و قسمتی از نیاز خود را از این طریق برطرف کنیم. با این روش میتوانستیم برق بخشهایی نظیر بخش اداری، کورهها، جرثقیلهای بارگیری و تجهیزات اصلی استخراج را تامین کنیم.
مساله اما اینکه ژنراتور نیازمند سوخت مورد نیاز خود یعنی گازوئیل است. ما هم با توجه به افزایش مصرف گازوئیل، درخواست افزایش سهمیه گازوئیل خود را به شرکت نفت و وزارت صمت ارائه دادیم اما آنها بهجای افزایش سهمیه، ما را با کاهش مواجه کردند و این عدد را به هزار لیتر در ماه رساندند! این کاهش سهمیه در حالی صورت گرفت که مصرف گازوئیل معدن به دلیل استفاده در ژنراتورها و لیفتراکها افزایش یافت. در ادامه با توجه به اینکه سهمیه ما را نصف کردند، همین میزان کم را هم این ماه در کارت ما شارژ نکردهاند. متاسفانه شرکت نفت دلیل این کاهش سهمیه را کمبود گازوئیل در سطح کشور و اولویت صادرات آن به عراق اعلام کرده است! این موضوع باعث شده تا شرکت نورد گرم سمنان با مشکل جدی در تامین گازوئیل مورد نیاز خود برای فعالیتهای ضروری مواجه شود و تولید ما دچار اختلال شده است. در این بین شاهدیم که هم گاز ما را قطع کردهاند و هم سهمیه مازوت را ندادهاند. ضمن اینکه درخصوص مازوت و گاز هم باید گفت ما هنوز از سال قبل طلبکاریم. درخصوص مشکل پرداخت سهمیه سوخت ما نیز باید گفت تمام سهمیه سوخت دیماه را پرداخت کرده اما به دلیل تاخیر در حواله از وزارت صمت به وزارت نفت، مجبور به پرداخت مجدد سهمیه اسفند ماه شدهایم. با وجود اینکه به ما اطمینان داده شده مبلغ اضافی پرداخت شده به حسابمان برگشت داده خواهد شد اما تاکنون این اتفاق نیفتاده،همچنین سهمیه سوخت ماههای دی و بهمن به ما پرداخت نشده است.
با توجه به پیگیریهای قانونی خود از طریق بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری و سایر مراجع ذیصلاح، این نهادها حق را به شرکت نورد گرم سمنان دادهاند و معتقدند که باید این پولها به ما برگردانده شود. در این خصوص مساله مهم این است که قبل از اینکه مصوبهای اجرایی شود باید اطلاعرسانی کرد، نه اینکه 10ماه بعد از مصوبه بگذرد و بعد اعلام کنیم و مابهالتفاوت آن را بگیریم. در این خصوص از عدم اطلاعرسانی به موقع دولت در مورد افزایش تعرفه برق انتقاد و باور دارم که این اطلاعرسانی باید قبل از اعمال افزایش تعرفه انجام میشد. در ادامه متاسفانه کماکان قبض ما به تعرفه جدید صادر میشود و پولهایی هم که از ما گرفتهاند به ما عودت داده نشده است!
مشکلات تامین گازوئیل و پرداخت سهمیه سوخت، چالشهای جدی را برای فعالیت ما ایجاد کرده که نیازمند رسیدگی فوری از سوی مسوولان مربوطه است. دلیل عمده مشکلاتی که در حال حاضر ملاحظه میکنیم، سوءمدیریت است. بهتر است صنایع داخلی را تقویت کنند که بتوانند محصولات خود را صادر نمایند.
این در حالی است که شرکت نورد گرم سمنان به عنوان فعال معدنی هزینههای خود را به موقع و حتی زودتر از موعد مقرر پرداخت کردهایم. با وجود پرداخت بهموقع هزینهها، سهمیه سوخت به ما تخصیص داده نشده است، همچنین میتوانم به دریافت قبض برق بسیار سنگین (یکمیلیارد و ۷۰۰میلیون تومانی) اشاره کنم که دلیل آن را افزایش تعرفه برق عنوان میکنند اما این افزایش تعرفه غیرمنصفانه است.
* مدیرعامل شرکت نورد گرم سمنان
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد