23 - 10 - 2023
بیمه زنان عشایر با سه فرزند عملی شد!
فارس- دفتر امور زنان ریاست جمهوری، با بیان اینکه اقداماتی در جهت پوشش بیمهای و ارائه تسهیلات و اعتبارات صندوق اعتبارات خرد در جامعه عشایر به زنان این مناطق را در دست اقدام دارد، گفت: بیمه زنان روستایی و عشایر دارای ۳ فرزند در دست اجرا است.
دفتر امور زنان ریاست جمهوری اقداماتی در جهت بیمه و ارائه تسهیلات و اعتبارات صندوق اعتبارات خرد در جامعه عشایر به زنان عشایر و روستایی در دست اجرا و اقدام دارد.
فریده موسوی با عنوان کردن رنگوارههای یکرنگ به جامعه عشایری کشور افزود: در ایران ۲۵۱هزار و ۶۲۴ خانواده عشایر با ۱۰۴ ایل، ۵۵۲ طایفه مستقل و ۱۹هزار و ۸۴۹ رده ایلی داریم که ۲درصد از جمعیت ایران را تشکیل میدهند و نیمی از این جمعیت زنان هستند.
وی با اشاره به طرحهای حمایتی از سال ۸۴ تاکنون ادامه داد: طرح صندوق اعتبارات خرد در جامعه عشایر با الگو گرفتن از گرامین بانک محمدیونس (بانک دهکده در بنگلادش) در سال ۲۰۰۵ بومیسازی و در دو استان کرمانشاه و مازندران اجرایی شد که تاکنون ۴۹۱ صندوق بالغ بر ۱۵ هزار عضو فعال با سرمایه ۲۲ میلیارد تومانی مشغول به فعالیت هستند.
وی بیان کرد: با ۴۹۱ مدیرعامل صندوق و از بین زنان و دختران تحصیلکرده ۴۳۰ تسهیلگر در استانهای مختلف مشغول به فعالیت هستند.
موسوی با اشاره به ظرفیت محصولات عشایر در حوزه صنایع دستی، گردشگری، تولید گوشت و فرآوردههای دامی که زندگی عشایر نیز به آن وابسته است، یادآور شد: برای بازاریابی محصولات عشایر در سال ۱۴۰۰ در استانهای مختلف ۶۵ نمایشگاه و ۳۲ جشنواره و در سال ۱۴۰۱ هم ۱۰۷ نمایشگاه و ۷۱ جشنواره برگزار شد که امیدواریم با شناسنامهدار کردن صنایع دستی و سیب سلامت برای محصولات دامی اقدامات خوبی در جهت ارتقای اقتصاد زنان عشایر انجام شود.
وی تسهیلات بیمه زنان روستایی و عشایر با ۳ فرزند و بیشتر را یکی از اقدامات دولت خواند و گفت: بیمه زوجین دهه ۶۰ هم در دست اقدام است.
موسوی با اشاره به آمار فعالیت زنان عشایر با ۲۸ درصدی تولید دام سبک، ۲۰ هزار تن گوشت تولیدی، تولید ۳۵ درصد صنایع دستی و ۳۳۰ هزار تن شیر با ۳۲ محصول از فرآوردههای دامی بیان کرد: همه این تولیدات حاصل زحمات و دسترنج زنان روستایی و عشایری است که به دلیل سلامت و تنوع بسیار زیاد آن قابل رتبهبندی نیست.