19 - 08 - 2024
بورس جان گرفت
«جهانصنعت»- دیروز نمادهای بزرگ بازار با ورود سرمایه مواجه بودند و پیشران بازار شدند. در معاملات روز یکشنبه 28مردادماه 1403، شاخص کل بورس تهران 18هزار و 201واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2میلیون و 30هزار و 558واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش 3هزار و 373واحدی در رقم 638هزار و 830واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس 65واحد رشد کرد و به رقم 20هزار و 791واحد رسید، همچنین شاخص هموزن فرابورس با افزایش 574 واحد به سطح 110هزار و 60واحد رسید.
ورود پول حقیقی به بورس تهران
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی مثبت شد و 218میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد. دیروز نماد فولاد بیشترین ورود پول حقیقی را داشت که ارزش آن 27میلیارد تومان بود. پس از فولاد، نمادهای فملی، فخوز، نوری و حفارس بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای غالبر، آسیاتک، فزر، تکنو و وصندوق تعلق داشت.
نمادهای اثرگذار بر شاخص کل
دیروز فملی، فولاد و فارس نمادهای سبزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر اخابر، جم و ثفارس نمادهای قرمزپوشی بودند که بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای ارفع، آریا و زاگرس بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل داشتند و نمادهای کگهر، بپاس و فجهان بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس دیروز نماد فملی بیشترین تراکنش را داشت و اخابر و فولاد در رتبههای بعدی بیشترین تراکنش قرار گرفتند. در فرابورس نیز فزر، خنور و زملارد بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات سهام
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 9هزار و 147میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2هزار و 470میلیارد تومان بود و 27درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل داد. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 16درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم هزار و 813میلیارد تومان رسید.
پرمعاملهترین سهمها
در معاملات دیروز نماد فزر بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 68میلیارد تومان بود. پس از فزر، وصندوق بیشترین ارزش معاملات را داشت و فملی رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد فولاد و اخابر در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. حجم معاملات سهام ذوب با تعداد یک میلیارد و 366میلیون سهم در صدر قرار گرفت. خودرو در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وبملت تعلق داشت. دو نماد وبصادر و خگستر نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
صفهای خرید و فروش بورس
در معاملات یکشنبه، 332 نماد صف خرید داشتند و 142 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 2درصدی نسبت به روز کاری قبل به هزار و 147میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 25درصدی به رقم 583میلیارد تومان رسید.
تحلیل بازار یکشنبه
بازار سهام در دو هفته گذشته نزول شدیدی را تجربه کرد و این روند حتی تراز 2میلیون واحدی شاخص کل را شکست اما از روز چهارشنبه بورس توانست نفس تازهای بکشد و رنگ سبز را به نقشه بازار سهام بازگرداند. معاملات دیروز سهام در جهت کندل معاملاتی روز شنبه بسته شد و در پایان بورس دیروز، شاخص کل با افزایش 18هزار و 200واحدی که معادل 9/0درصد این شاخص است، روبهرو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح 2میلیون و 30هزار واحدی ایستاد. در طرف دیگر قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز افزایش پیدا کرده، به طوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس دیروز 3هزار و 373واحد که معادل 53/0درصد این شاخص است افزایش ارتفاع داد و به سطح 638هزار واحد رسید. گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران در روز گذشته، حجم معاملات را 4/4میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی) را هزار و 862میلیارد تومان نشان داد.
ورود و خروج پول حقیقی
تراز پول حقیقی در سهام، مانند روز معاملاتی شنبه، دیروز هم مثبت بود، به طوری که در پایان بورس دیروز حدود 323میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق شده است. موضوع دیگر اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش حدود 420میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است.
خالیبازی با شاخصهای نمادین بورس
به جای اینکه زیان سنگین سهامداران جبران شود، مدیران با خالیبازی در نمایشگاهها و مثبت کردن شاخصهای نمادین بورس سعی در عصبانی کردن سهامداران و گول زدن خودشان دارند. همانطور که میدانید بازار بورس محلی برای جمعآوری، گردش و هدایت نقدینگی به سمت و سوی کسبوکار و فعالیتهای اقتصادی است که با نوسانات مثبت سهام میتوان به اثرگذاری سودسازی شرکتها بر بازدهی سرمایه سهامداران کمک کرد اما متاسفانه زیان پرتفوی سهامداران به دنبال افت قیمت سهام شرکتها روزبهروز در حال افزایش است و این نشان میدهد فعلا هیچ حمایتی از بورس وجود ندارد. البته در این یکی، دو هفته اخیر، با خبردرمانی، جلسات فانتزی و نمایشگاه بازی میخواستند بازار را کمی مثبت و سهامداران را آرام کنند اما باید برنامهریزی اساسی و اقدام به اصلاحات از ریشه شود تا بازاری درست و حسابی ببینیم وگرنه با توجه به طولانی شدن وضعیت ضرر سهامداران حقیقی و رسیدن به بلوغ فکری پرهزینه، این نوع کارها که شبیه خالهبازی است دیگر برای سرمایهگذار خرد جذابیت ندارد! شاخص کل بورس طی یک هفته اخیر به میزان 4/0درصد افزایش یافته و از محدوده ۲میلیون و ۳هزار واحد به ۲میلیون و ۱۲هزار و ۳۵۷واحد رسیده است. شاخص کل در حال حاضر، حمایت ۲میلیون و ۴۰هزار واحد را از دست داده که حمایت معتبر یک میلیون و ۹۴۰هزار واحد در دسترس است و به نظر میرسد ریزش تا حمایت گفته شده ادامهدار باشد. احتمال از دست رفتن حمایت معتبر یک میلیون و ۹۴۰هزار واحد ضعیف است، مگر آنکه ناآرامی در منطقه فراگیر شود، بنابراین به نظر میرسد با حفظ آن میتوان به صعود شاخص تا اهداف ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد و ۲میلیون و ۳۲۰هزار واحد امیدوار بود. شاخص هموزن بورس نیز طی یک هفته اخیر به میزان 1/0درصد افزایش یافته و از محدوده ۶۳۴هزار و ۵۰۰ واحد به ۶۳۵هزار و ۵۰۰ رسیده است. شاخص در حال حاضر، حمایت معتبر ۶۵۸هزار واحد را از دست داده و اولین حمایت معتبر محدوده ۶۱۰هزار واحد است. همانطور که میدانید، شاخص هموزن از شاخص کل نوسانات بیشتری دارد و در صورت ریزش شاخص کل، شاخص هموزن اصلاح بیشتری خواهد کرد. بیشترین ورود پول هفتگی را صنعت چندرشتهای که شامل شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی، هلدینگ غدیر، گروه توسعه ملی و سرمایهگذاری امید است، تجربه کردند. در مقابل، بیشترین خروج نقدینگی در هفته گذشته را صنایع فلزات اساسی به مبلغ ۷۳میلیارد تومان، شیمیایی ۷۳میلیارد تومان و سرمایهگذاری ۷۱میلیارد تومان تجربه کردند. طی یک هفته اخیر، تمام سکه به میزان 7/2درصد کاهش، نیمسکه 4/3درصد کاهش، ربعسکه 3/5درصد کاهش، بیتکوین 6/1درصد کاهش، شاخص کل بورس 4/0درصد افزایش و دلار آزاد 5/3درصد کاهش را به ثبت رساندند. قسمت دردناک و غمانگیز ماجرا اینجاست که بورس ژاپن و آمریکا پس از ریزشی که داشتند، به سرعت با حمایت بانک مرکزی و کنترل درست سیستمهای مدیریتی، ریزشهای قیمتی سهام را جبران کردند و به حالت عادی خود برگرداندند. در مقابل، بورس ایران هم پس از سه سال ریزش و ترکیدن بزرگترین حبابهای قیمتی، هنوز هم که هنوز است به حالت عادی خود برنگشته و روند فرسایشی همچنان ادامه دارد. مثبت کردن یکی، دو درصدی شاخصهای نمادین بورس، زخم سهامدار زیاندیده را درمان نمیکند و باید سهام شرکتها (از کوچک تا بزرگ) حداقل صد درصد رشد کند تا زیان پرتفوی سرمایهگذاران جبران شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد