18 - 02 - 2025
بریتانیا به دنبال مقابله با تعرفههای فولادی ترامپ
دولت بریتانیا از برنامههای چندمیلیارد پوندی برای تقویت صنعت فولاد بریتانیا و کمک به تضمین آینده آن خبر داد.
در مواجهه با برنامههای دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا برای تعرفه بر روی محصولاتی از جمله فولاد، دولت بریتانیا اعلام کرد 5/2میلیارد پوند برای حمایت از صنعت فولاد این کشور اختصاص داده خواهد شد.
این کمک از طریق صندوق ثروت ملی در دسترس خواهد بود که به گفته وزرا، میتواند به مناطقی از جمله اسکانتورپ، روترهام، ردکار، یورکشایر و اسکاتلند سود برساند. همچنین این بودجه صرف ابتکاراتی خواهد شد که هدف آن ایجاد آیندهای طولانی برای فولاد مانند کورههای قوس الکتریکی است.
این اعلامیه به دنبال چراغ سبز دولت برای توسعه فرودگاه هیترو است که به ۴۰۰هزار تن فولاد نیاز دارد. در واقع صنعت فولاد در سالهای اخیر با چالشهای متعددی روبهرو بوده که از جمله آنها میتوان به تغییر روش تولید سبزتر در کارخانه بزرگ پورت تالبوت در جنوب ولز با از دست دادن مشاغل اشاره کرد. بر همین اساس، جاناتان رینولدز، وزیر تجارت گفت: صنعت فولاد بریتانیا تحتنظر این دولت، آیندهای طولانی دارد. ما این را در طول انتخابات گفتیم و اکنون در حال انجام آن هستیم. از طرفی توافقی که توسط هیترو اعلام شد، یک خط لوله صنعتی قوی را برای سالهای آینده تضمین میکند و ما تمام وزن وایتهال را پشت صنعت قرار میدهیم تا بر این موفقیت بنا شود. گرت استیس، مدیرکل UK Steel گفت: راه بریتانیا برای تجارت باز بوده و این دولت تا 5/2میلیارد پوند به آینده فولاد متعهد شده است تا از قلبهای صنعتی خود محافظت کنیم، مشاغل را حفظ کنیم و رشد را به عنوان بخشی از طرح خود برای تغییر هدایت کنیم. توسعه استراتژی فولاد باید یک فرآیند مشارکتی باشد و این مشاوره یک دعوت باز برای همه ذینفعان است تا به شکل دادن به آینده فولاد بریتانیا کمک کنند. وی تصریح کرد: تعهد دولت به بخش فولاد ما حیاتی و خوشایند است. یک استراتژی فولاد قوی، جسورانه و بلندپروازانه این قدرت را دارد که روند نزولی این بخش را معکوس کند، بهویژه اینکه ما با رقابت فزایندهای از وارداتی روبهرو هستیم که از شرایط تجاری مطلوبتر بهره میبرند. دولت با ارائه یک طرح تجاری و نقشه راه روشن برای سرمایهگذاری، میتواند آیندهای روشنتر را برای صنعت ما تضمین کند، از مشاغل محافظت و از کارگران فولاد و خانوادههایشان حمایت کند. از طرفی، اندرو گریفیت، وزیر تجارت دولت در سایه گفت: ما مشتاقانه منتظر دیدن جزئیات این طرح هستیم. بخش واضحی باید اقداماتی برای کاهش هزینه انرژی باشد که فشار غیرقابل تحملی را بر فولاد بریتانیا وارد میکند. در همین حال بخش فولاد به دلیل تعرفههایی با عدم قطعیت روبهرو شده که دولت در مورد آن کاملا سکوت کرده است؛ در حالی که باید با ایالات متحده، نزدیکترین شریک تجاری ما صحبت کند.
استراتژی شرکتها برای مقابله با تعرفههای ترامپ
تعرفههای ترامپ شرایط را برای بسیاری از فعالان صنعت فولاد در جهان پیچیده و پر از چالش کرده است. در پی تصمیم دولت دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه ۲۵درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم، مدیران صنایع مختلف در آمریکا به شدت در حال بررسی و تدوین استراتژیهایی هستند تا با چالشهای ناشی از این اقدام مقابله کنند. این تعرفهها که در سال ۲۰۱۸ به عنوان بخشی از سیاستهای حمایت از تولید داخلی معرفی شدند، بهویژه بر صنایع فولاد و آلومینیوم تاثیرگذار بوده و باعث افزایش قابلتوجه هزینههای تولید شدهاند.
اعمال این تعرفهها تاثیرات زیادی بر زنجیره تامین و هزینههای تولید در صنایع مختلف به ویژه در خودروسازی، ساختوساز و مصالح ساختمانی گذاشته است. به طور خاص، شرکتهایی که به طور گستردهای از فولاد و آلومینیوم وارداتی استفاده میکنند به دلیل افزایش هزینهها مجبور به مذاکره مجدد با تامینکنندگان یا حتی جستوجوی منابع داخلی برای جایگزینی واردات شدهاند. این تغییرات هزینهای میتواند منجر به افزایش قیمت تمامشده محصولات و در نتیجه کاهش رقابتپذیری این صنایع شود.
بسیاری از تولیدکنندگان فولاد و آلومینیوم داخلی با توجه به تعرفههای جدید تلاش میکنند تا از این فرصت برای افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات استفاده کنند. شرکتهایی مانند ArcelorMittal و U.S. Steel اعلام کردهاند که قصد دارند تولید خود را افزایش دهند و از این راه به حمایت از صنایع داخلی کمک کنند. این تولیدکنندگان همچنین در حال برنامهریزی برای گسترش ظرفیتهای خود به منظور پاسخگویی به تقاضای بیشتر در بازارهای داخلی هستند.
در عین حال، صادرات فولاد و آلومینیوم به کشورهای دیگر نیز تحتتاثیر این تعرفهها قرار گرفته است. کشورهای دیگر مانند چین و برزیل که تولیدکنندگان عمده فولاد و آلومینیوم هستند، ممکن است به دلیل افزایش قیمتها و هزینههای اضافی، بازارهای صادراتی خود را از دست دهند. در پاسخ به این وضعیت، برخی از تولیدکنندگان آمریکایی نیز مجبور به کاهش صادرات به کشورهای دیگر شدهاند، زیرا قیمتهای بالاتر ممکن است توان رقابت در بازارهای جهانی را کاهش دهد.
افزایش تعرفهها میتواند به طور مستقیم بر قیمت مصرفکننده تاثیر بگذارد. به ویژه در صنعت خودروسازی که فولاد و آلومینیوم جزو اصلی مواد اولیه آن هستند، قیمتها ممکن است به شدت افزایش یابد. بسیاری از خودروسازان آمریکایی از جمله جنرال موتورز و فورد در حال بازنگری در استراتژیهای تامین مواد اولیه خود هستند تا تاثیر افزایش قیمتها بر قیمت نهایی خودروها را کاهش دهند. این شرکتها ممکن است به تامینکنندگان داخلی روی بیاورند یا در تلاش برای یافتن منابع جایگزین باشند.
دولت ترامپ در پاسخ به اعتراضات و انتقادات گسترده از تعرفهها، بر این نکته تاکید کرده است که هدف اصلی این تعرفهها، حمایت از صنایع داخلی و ایجاد شغلهای بیشتر در داخل آمریکاست. با این حال، این اقدام منجر به تنشهای تجاری میان ایالات متحده و سایر کشورها شده است. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا و کانادا از جمله کشورهایی هستند که در واکنش به این تعرفهها، تعرفههایی مشابه را بر محصولات آمریکایی اعمال کردهاند. این اقدامات متقابل میتواند به تشدید جنگ تجاری و کاهش حجم تجارت جهانی منجر شود.
با توجه به وضعیت کنونی، بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تعرفههای فولاد و آلومینیوم احتمالا در کوتاهمدت به افزایش قیمتها و کاهش رقابتپذیری منجر خواهند شد اما در درازمدت، این سیاستها میتوانند به تقویت صنایع داخلی و اشتغالزایی کمک کنند. برخی از شرکتها به دنبال تنوع بخشیدن به بازارهای صادراتی و کاهش وابستگی به بازارهای خارجی هستند تا از فشارهای ناشی از جنگهای تجاری جلوگیری کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد