23 - 10 - 2019
برنامهریزی برای ایجاد ۹۸۸ هزار فرصت شغلی
گروه اقتصادی- رییس سازمان برنامهوبودجه با اشاره به برنامهریزی دولت برای ایجاد ۹۸۸ هزار فرصت شغلی، گفت: در این رابطه ۱۸۰۰ میلیارد تومان بودجه عمومی و ۷۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده است.
به گزارش «جهان صنعت» محمدباقر نوبخت در مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامهریزی با اشاره به اینکه قانونگذار بعد از احیای سازمان برنامهوبودجه، راهبری و رصد توسعه کشور را از ماموریتهای راهبردی سازمان برنامهوبودجه تعیین کرده، ادامه داد: سازمان برنامهوبودجه خود را مسوول رخدادهای اجتماعی میداند.
وی افزود: همچنین راهبری و رصد توسعه کشور با سازمان برنامهوبودجه است. قانونگذار برای دستیابی به این هدف ابزارهایی تعیین کرده است.
معاون رییسجمهوری تاکید کرد: اولین مورد، مطالعه در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و… است که مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری برای این مهم ایجاد شده است.
وی با اشاره به لزوم برنامهریزی برای توسعه برنامههای میانمدت و بلندمدت گفت: معاونت برنامهریزی بر این اساس شکل گرفته و برای این برنامههای کوتاهمدت نیز از بودجههای سالانه استفاده میشود. همچنین وظیفه نظارت بر دستگاهها نیز در این سازمان در کنار وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری و… وجود دارد. وی با بیان اینکه برای برنامهریزی و بودجهریزی نیازمند جمعآوری اطلاعات و آمار هستیم، افزود: بر همین اساس دو مرکز آمار و سازمان نقشهبرداری در این سازمان تعریف شده است. وی به فعالیتهای مرکز آمار در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: آمارهای این مرکز بهنگام و سریع است تا آنجا که ظرف دو روز از پایان ماه آمار تورم منتشر میشود. به گفته نوبخت تورم نقطه به نقطه شهریور نسبت به مرداد و مرداد نسبت به تیر در هر ماه شش واحد کاهش نشان میدهد. البته تورم سالانه همچنان افزایش داشته است.
وی به شوک سیاسی بینالمللی سال گذشته با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها اشاره کرد و ادامه داد: ملت ایران آن موجها را پشت سر گذاشت. به گفته نوبخت، نقطه شروع نوسان و شوک، قیمت ارز بود اما اکنون قیمت ارز باثبات است. آمریکا تصور میکرد این فشارها میتواند موثر باشد اما اکنون متوجه شده که ایران تسلیم نمیشود و به همین دلیل به دنبال بازگشت به مذاکره است.
وی بهنگام بودن تهیه آمار تورم را قابل تقدیر دانست و افزود: آمارهای فصلی، سالانه و پنج ساله به صورت منظم منتشر میشود. نوبخت به آمار اشتغال و بیکاری فصل تابستان اشاره کرد و گفت: نتیجه آمار همیشه با گذشته میتواند چند درصدی تفاوت داشته باشد.
وی افزود: نرخ بیکاری تابستان امسال نسبت به سال گذشته ۸/۱ درصد کاهش داشت. این در حالی است که ۸۴۳ هزار نفر جمعیت شاغل اضافه شد.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: تعریف نرخ بیکاری برای همه مردم مشخص نیست و به همین دلیل شاید این آمار درست به نظر نمیرسد. از سال گذشته برای ایجاد ۹۸۸ هزار فرصت شعلی برنامهریزی کردیم و هشت برنامه در بخش کشاورزی، صنعت، خدمات و… اجرا شده است و هر استان یک برنامه اشتغال دارد.
نوبخت ادامه داد: ۲۵ درصد از پولی که باید به دستگاهها میدادیم ابتدا پرداخت شده است. در این رابطه ۱۸۰۰ میلیارد تومان بودجه عمومی و ۷۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در نظر گرفتیم.
وی به تخصیص ۵/۱ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی با اجازه مقام معظم رهبری برای ایجاد اشتغال روستایی اشاره کرد و افزود: ۲۵/۱ میلیارد دلار پرداخت شده که معادل ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال روستایی و عشایری است و بر این اساس ۲۳۷ هزار نفر در این طرح با استفاده از صندوق توسعه ملی اشتغال ایجاد شده است.
رییس سازمان برنامهوبودجه گفت: در شش ماهه اول امسال ۲۸ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی در نظر گرفته شده که به معنای رونق کار واحدها و پیمانکاران است.
ثبات اقتصادی با تکیه بر نظام آماری
رییس مرکز آمار ایران نیز در مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامهریزی گفت: دولتها برای توزیع درآمد و ثبات اقتصادی نیاز به آمار دارند زیرا آمار دارایی ملی است بنابراین کارایی نظام آماری منجر به کارایی حاکمیت میشود.
جواد حسینزاده با اشاره به اینکه آمار از ریشه حکومت است، ادامه داد: آمارهای رسمی برای استفاده در تصمیمسازی و برنامهریزی ایجاد میکنند و ماهیت کالای عمومی را دارد.
وی افزود: باید همه قوا همدلی لازم را داشته باشند. به همین دلیل در دنیا از اوایل قرن بیستم به دنبال مدرنسازی مدلهای آماری رفتهاند.
حسینزاده تاکید کرد: سه گرایش برای مدرنسازی نظام آماری وجود دارد. در اولین گرایش، نقش محوری و مرجعیت سازمانهای ملی آمار برای حذف موازیکاری پررنگ میشود. همچنین حذف تدریجی آمارهای سنتی و اصلاح ساختارهای موجود گرایشهای دیگر این زمینه است.
رییس مرکز آمار با اشاره به اینکه در نظام آماری بهرهوری به معنای تولید آمارهای با کیفیت بیشتر با هزینه کمتر است، گفت: برای تحقق این امر به همگرایی ملی نیاز داریم تا کارایی و بهرهوری در نظام آماری افزایش پیدا کند.
به گفته حسینزاده، هزینه سرشماریهای سنتی بالاست و به سرعت کهنه میشود. به همین دلیل شعار امسال را همگرایی ملی برای مدرنسازی نظام آماری در نظر گرفتهایم.
وی با بیان اینکه در نظام آماری مدرن باید وظایف نقشآفرینان روشن باشد، افزود: در دنیا فهرست آمارهای رسمی وجود دارد که این فهرست در ایران نیز تهیه شده و قرار است برای تصویب به کمیسیون شورای عالی آمار برود.
حسینزاده ادامه داد: تحت کنترل بودن تولید و انتشار تحت مدیریت کیفیت بر مبنای برنامه ملی آمار نیز در دستور کار است.
وی تاکید کرد: تکمیل سری آماری تورم از سال ۱۳۱۵ تاکنون امروز روی سایت قرار میگیرد و نرمافزار محاسبهگر تورم نیز در دسترس خواهد بود. رییس مرکز آمار گفت: ما در تهیه آمارهای اجتماعی و فرهنگی خلأ داریم که در این زمینه الگوی آن رونمایی شده که بر تامین نیازهای آماری فعالان این حوزه تاثیر مثبت خواهد داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد