7 - 09 - 2024
بازدید وزیر صمت از پروژه بزرگ مس جانجا
سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و جمعی از مسوولان استانی و محلی از روند پیشرفت پروژه بزرگ مس جانجا در شهرستان نیمروز استان سیستانوبلوچستان بازدید کردند.
وزیر صمت در جریان بازدید از پروژه بزرگ مس جانجا بیان کرد: ما باید از خامفروشی جلوگیری کنیم؛ این پروژه با احداث کارخانه فرآوری همراه بوده و قطعا بر ارزشافزوده صنعتی در استان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی افزود: بهترین متخصصین مس کشور در این پروژه مشغول به کار هستند. معتقدم این پروژه تاثیر چشمگیری بر وضعیت اقتصادی استان خواهد داشت و بسیار تعیینکننده خواهد بود.اتابک تاکید کرد: انتظار داریم مدیران پروژه نسبت به انجام مسوولیتهای اجتماعی توجه ویژه داشته باشند.
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل «ومعادن» نیز با اشاره به پیشرفت ۱۳درصدی پروژه، اظهار داشت: این پروژه در دو بخش معدن و احداث کارخانه در حال اجراست و اکنون حدود ۳۰۰ نفر به طور مستقیم در آن مشغول به کار هستند که بیش از ۹۰درصد آن را افراد بومی منطقه تشکیل میدهند. پیشبینی ما این است که پس از بهرهبرداری از کارخانه فلوتاسیون، اشتغالزایی مستقیم پروژه به بیش از دوهزار نفر برسد. درحال حاضر نیز اجرای این پروژه باعث مهاجرت معکوس از برخی مناطق استان به روستاهای اطراف این معدن شده است.
وی بیان کرد: سرمایهگذاری در این طرح حدود ۴۵۰میلیون یورو است. با توجه به تقاضای روزافزون مس در دنیا، محصول این کارخانه قابلیت صادرات به کشورهای منطقه را داشته که درآمد حدودا ۳۰۰میلیون دلاری را برای این استان به همراه دارد و تحولات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جدی را در این منطقه رقم خواهد زد.
لازم به ذکر است ابرپروژه معدنی و صنعتی مس جانجا با چشمانداز احداث کارخانه ۱۳۰هزارتنی کنسانتره مس و سپس سههزار تنی کاتد مس با راهبری شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) و نیز همراهی شرکتهای بزرگ و توانمند معدنی و صنعتی کشور شامل گلگهر، چادرملو، گهرزمین، تجلی توسعه معادن و فلزات و سرمایهگذاری غدیر در حال اجراست و این شرکتها سهامداران شرکت توسعه صنایع و معادن مس جانجا را تشکیل میدهند. پیشبینی میشود کارخانه کنسانتره این پروژه طی سه تا چهار سال آینده به بهرهبرداری برسد.
چشمانداز روشن سیستانوبلوچستان در حوزه معدن
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سیستانوبلوچستان در بخش معدن فاصلهاش را با میانگین کشور کم میکند و چشمانداز روشنی خواهد داشت.
سیدمحمد اتابک در حاشیه بازدید از کارخانه فرآوری طلای تفتان اظهار کرد: سیستانوبلوچستان مزیتهای اقتصادی زیادی دارد، در حوزه تجارت با دو کشور پرجمعیت هممرز است.وی افزود: سیستانوبلوچستان در بخش معدن ظرفیت خوبی دارد، تمامی عناصر در استان موجود است؛ اگر سرمایهگذاری بخش معدن را افزایش دهیم و از سرمایهگذارانحمایت صورت گیرد، به پاس پشتوانه مسوولان و نمایندگان استان از اقدامات انجام شده، فاصله استان با میانگین کشور کم خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: سیستانوبلوچستان رنگین کمان معادن را در خود جای داده و اکثر عناصر قابل استحصال را دارد.
معدن «طلای انجیرک تفتان» سیستانوبلوچستان در حالی در زمره یکی از معادن طلای ایران به شمار میرود که ظرفیت فرآوری طلا در این کارخانه ۸۳۲کیلوگرم شمش طلا در سال است. در بین معادن بینظیر سیستانوبلوچستان معدن «طلای انجیرک تفتان» در زمره یکی از معادن طلای ایران به شمار میرود.
طرح ساخت کارخانه تولید شمش طلا در تفتان با هدف تولید سالانه نیمتن طلا، اشتغالزایی بیش از ۳۵۰ نفر و با سرمایهگذاری بالغ بر ۸۰۰میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ آغاز شد. طبق گواهی کشف صادره معدن طلای مادوفتی، این معدن با ذخیره بیش از ۱۰۰میلیون تن کانسنگ طلا از بزرگترین معادن طلای کشور است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد