1 - 10 - 2024
بارقه امید برای تولیدکنندههای پتروشیمی
گروه انرژی- دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از توافق با بانک مرکزی برای تامین سرمایه ریالی و ارزی خبر داد. آنطور که احمد مهدویابهری گفته، براساس این توافق مقرر شده بانک مرکزی به پروژههایی که زیر ۵۰میلیون دلار نیاز دارند، کمک کند.
احمد مهدویابهری در نشستی خبری اظهار کرد: حداقل ۱۰پروژه در این زمینه داریم و این به غیر از پروژههایی است که امسال بهطور روتین وارد مدار میشوند.
او افزود: این انجمن برای فراهم کردن زیرساختهای توسعه صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه با بانک مرکزی توافق کرده است تا به تامین مالی پروژههایی که در مراحل پایانی هستند و برای تکمیل حداکثر تا حدود ۵۰میلیون دلار یا تا ۲هزار میلیاردتومان بهصورت ریالی نیاز دارند، کمک کند. غیر از پروژههایی که برای امسال آماده بهرهبرداری هستند، حداقل ۱۰پروژه شامل این برنامه برای جهش تولید میشوند.
مهدویابهری ادامه داد: تکمیل ۴۹طرح در برنامه هفتم توسعه در نظر گرفته شده است که از ۵ تا ۹۰درصد پیشرفت دارند. انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی همه این طرحها را بهطور مداوم بررسی میکند تا به سرانجام برسند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: با تحقق اهداف برنامهریزیشده برای صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، درآمد ارزی صنعت پتروشیمی ۲۵ تا ۳۰میلیارد دلار افزایش مییابد که برای کشور بسیار موثر است و میتواند نقش مطلوبی در اقتصاد ملی داشته باشد.
وی از افزایش ۱۲درصدی ارزآوری صنعت پتروشیمی در ۶ماهه نخست ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه پارسال خبر داد و گفت: ارزآوری این صنعت از ۶میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار به ۶میلیارد و ۸۵۰میلیون دلار افزایش داشته است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به افزایش ۱۲درصدی فروش ارز در سامانه نیما اشاره و بیان کرد: حدود ۸۰درصد صادرات صنعت به سامانه نیما عرضه و مابقی برای اجرای پروژهها و نیازهای تولید مصرف شده است.
سرمایهگذاری ۸ میلیارد دلاری پتروشیمیها
مهدویابهری با اشاره به اینکه پتروشیمیها بهمنظور تامین خوراک پایدار و رفع ناترازی گاز در کشور، ۱۰تفاهمنامه توسعه میدان با شرکت ملی نفت ایران امضا کردهاند، گفت: با نهایی شدن این قراردادها، حدود ۸میلیارد دلار سرمایهگذاری در میدانهای گازی کشور انجام که نزدیک به ۲۰۰میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور افزوده میشود.
وی ادامه داد: همچنین در زمینه صرفهجویی در مصرف گاز کشور بهدنبال این هستیم که تا دو ماه آینده در دو استان بهصورت پایلوت مقدار گاز صرفهجوییشده از سوی مردم در فصل سرد سال را به قیمت خوراک پتروشیمیها خریداری کنیم که قیمت هرمترمکعب حدود یکدلار نیمایی میشود. باموفقیت این طرح، این برنامه در دیگر استانها نیز اجرا خواهد شد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در تشریح عملکرد صنعت پتروشیمی در ۶ماهه نخست ۱۴۰۳ بیان کرد: تولید این صنعت با ۸درصد افزایش از ۳۸میلیون و ۲۰۰هزار تن در ۶ماهه نخست ۱۴۰۲ به ۴۱میلیون و ۲۰۰هزار تن در ۶ماهه نخست امسال رسیده است.
مهدویابهری به افزایش ۴درصدی حجم صادرات محصولات پتروشیمی از ۱۵میلیون و ۲۰۴هزار تن در ۶ماهه نخست ۱۴۰۲ به ۱۵میلیون و ۸۶۴هزار تن در ۶ماهه نخست ۱۴۰۳ رسیده و بقیه محصولات خوراک بینمجتمعی بوده است.
زیان یکمیلیارد دلاری
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی همچنین در گفتوگویی با وبسایت نفتما گفت: در سال گذشته حدود یکمیلیارد دلار بهخاطر قطعی گاز صادرات محصولات پتروشیمیمان افت پیدا کرد که ضربهاش به کشور و اقتصاد کشور وارد شده و روزبهروز بدتر میشود. پس باید به سرعت، بحث سرمایهگذاری در میادین گازی توسط بخش خصوصی که صنعت پتروشیمی در آن پیشتاز است را به نتیجه برسانیم.
او درخصوص نوع تعامل این انجمن با دولت جدید در زمینه تامین خوراک، قیمتگذاری خوراک و عوارض صادراتی بر برخی محصولات پتروشیمی اظهار داشت: با همه توانمان برنامه داریم که به دولت چهاردهم کمک کنیم که در واقع کمک به کشور و مردم و جمهوری اسلامی است و این کمک وظیفه ماست. امروز دیگر قرار نیست دولت سرمایهگذاری کند و باید بخش خصوصی به میدان بیاید.
مهدویابهری گفت: انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی چندین سال به دنبال سرمایهگذاری بخش خصوصی در بالادست برای جبران ناترازی گاز، بوده است. ما در ابتدای دولت سیزدهم، این موضوع را پیگیری کردیم و به یکسری توافقاتی رسیدیم، ولی در اول راه با بوروکراسی شدیدی روبهرو شدیم، لذا من در نمایشگاهی که در حسینیه امامخمینی(ره) برگزار شد، گزارش این پیگیری را خدمت رهبری ارائه کردم و خواستار کوتاهشدن فرآیند صدور مجوز برای سرمایهگذاری در بالادست میادین با هدف از بین بردن ناترازی شدم.
او گفت: در سال گذشته حدود یکمیلیارد دلار به خاطر قطعی گاز صادرات محصولات پتروشیمیمان افت پیدا کرد که ضربهاش به کشور و اقتصاد کشور وارد شده و روزبهروز بدتر میشود. پس باید به سرعت، بحث سرمایهگذاری در میادین گازی توسط بخش خصوصی که صنعت پتروشیمی در آن پیشتاز است را به نتیجه برسانیم. الان ۱۰هلدینگ و پتروشیمی آماده سرمایهگذاری هستند و بعضی از آنها پیش رفتهاند و تفاهمنامههای مربوطه امضا شده که تنها یکمورد به قرارداد نهایی رسیده و بقیه تفاهمنامهها هم باید تبدیل به قرارداد شوند، لذا چالشهایی که در زمینه ناترازی گاز داریم دولت چهاردهم و وزیر نفت باید آن را حل کنند. البته ما به آقای پاکنژاد، وزیر نفت این موضوع را منتقل کردهایم که به سرعت باید این مساله حل شود و سرمایهگذار در میدان گازی مطمئن باشد که این سرمایهگذاریای که در پتروشیمی میکند، فردا تامین خوراکش برعهده وزارت نفت خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد