8 - 01 - 2025
اینترنت طبقاتی برای اساتید و دانشجویان
مهر- رفع فیلتر یوتیوب برای اساتید و دانشجویان و ارائه اینترنت حدودا رایگان به دانشجویان طرحی است که وزارت علوم با حمایت وزارت ارتباطات پیگیری میکنند.
طرح جدیدی که برای اینترنت طبقاتی مدنظر قرار گرفته و اعلام شده که در حال پیگیری است به دنبال برداشتن فیلتر و محدودیت پلتفرم یوتیوب برای اساتید دانشگاه و دانشجویان آموزش عالی است.
حسین سیماییصراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است عمده کاربری پلتفرم یوتیوب آموزشی است و به همین دلیل باید بدون مسدودیت در دسترس اساتید دانشگاه و دانشجویان آموزش عالی قرار بگیرد. او در این زمینه گفته است: کاربری یوتیوب عمدتا آموزشی است. ما یک گزارش مستدل و مفصلی را از سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش تهیه و به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارسال کردهایم، خیلی امیدواریم با توجه به مذاکراتی که انجام دادهایم حداقل برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی از یوتیوب رفع مسدودی شود.
سیماییصراف ضمن ابزار امیدواری برای برداشته شدن این محدودیت، اعلام کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز خوشبختانه در این موضوع پیشقدم و پشتیبان ماست و خیلی باور داریم که این اتفاق بیفتد.
اینترنت طبقاتی مدتهاست که در برنامه دولتها قرار دارد و بهویژه پس از افزایش محدودیتهای اینترنت در سال ۱۴۰۱ موضوع ارائه دسترسیهای ویژه به اقشار خاص در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته بود که البته همواره با مخالفتهای گستردهای، هم از سوی عموم مردم و هم ازسوی کارشناسان حوزه اینترنت، مواجه شده است.
با وجود تجربه مخالفت با اینترنت طبقاتی و تاکید بر لزوم ارائه اینترنت باکیفیت و پرسرعت برای همه مردم ایران، خبری که دیروز وزیر علوم داده، نشان میدهد که نهتنها این وزارتخانه بلکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به دنبال ارائه اینترنت طبقاتی برای قشر دانشگاهی کشور است. این در حالی است که پیش از این برخی از اعضای دولت جدید بهصراحت اعلام کرده بودند که با اینترنت طبقاتی مخالف هستند.
دولت چهاردهم حتی در طرح جدیدی که به شورایعالی فضای مجازی برده و به تصویب این شورا رسانده است نیز به اینترنت طبقاتی تحت عنوان «اینترنت اقشار» پرداخته و دستکم براساس آنچه بهعنوان خلاصهای از این طرح منتشر شده، در یک بند از این طرح نشان داده که به دنبال ایجاد آن است. هرچند هنوز نسخه کاملی از این مصوبه ۳۲بندی منتشر نشده و دلیل عدم انتشار هم توضیح داده نشده است اما کلیدواژه اینترنت اقشار بسیاری از مردم و کارشناسان را نسبت به طرح ایده اینترنت طبقاتی حساس و معترض کرده است.
اینترنت طبقاتی نهتنها باعث توزیع رانت و منشأ فساد خواهد شد بلکه در قوانین داخلی و بینالمللی هم مشروعیت ندارد. در قوانین مختلف حق دسترسی آزاد به اطلاعات جزو حقوق شهروندی است و بر همین اساس، هم گرفتن این حق از شهروندان خلاف حقوق آنهاست و هم اعطای این حق بدیهی بهعنوان یک امتیاز خاص به گروهی خاصی تبعیضآمیز و نارواست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد