1 - 06 - 2024
ایران هنوز صنعتی نیست
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در صنعت برای بهبود ریلگذاریها و آمادگی زیرساختها تلاش کردیم و شاهبیت حرکت این است که ما باید ایران را صنعتی کنیم و لازمه صنعتی کردن، ایجاد بازار و توسعه آن با صادرات به خارج از کشور است.
دقت در سخنان وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد با سپری شدن بیش از یکسده از تاسیس کارخانههای صنعتی در ایران هنوز ایران توسعه صنعتی یا صنعتی شدن را تجربه نکرده است. عباس علیآبادی در مراسم افتتاح خط تولید دو واحد صنعتی تولیدی که صبح دیروز در شهرک صنعتی توس مشهد انجام شد، ضمن گرامیداشت یاد رییسجمهور شهید ایران، اظهار کرد: استان خراسان پتانسیل بسیار بالایی دارد. مهمترین آن نیروی انسانی آموزشدیده و تحصیلکرده با وجود دانشگاههای بسیار معتبر است. باید از این ظرفیت اول و شاخص استان حداکثر بهره را گرفت، البته با توجه به مرزی بودن این استان و پتانسیلهای خاص آن با نقاط ضعفی همچون کمبود آب دستبهگریبان است.
به گزارش ایسنا، علیآبادی با اشاره به تولید ۲۰درصد یخچال فریزر کشور در واحد تولیدی مورد بازدید، آن را ظرفیت بسیار خوبی در صنعت لوازم خانگی کشور توصیف کرد و گفت: لوازم خانگی از جمله محورهایی است که در صنعت بدان توجه داشتیم و میتواند در آینده بسیار پیشرونده باشد. وی ادامه داد: آنچه مهم است اینکه چه جهتگیریهایی را دنبال میکنیم. ما در صنعت برای بهبود ریلگذاریها و آمادگی زیرساختها تلاش کردیم تا این حرکت را شکل دهیم و شاهبیت حرکت این است که ما باید ایران را صنعتی کنیم. لازمه صنعتی کردن، ایجاد بازار و توسعه آن است. برای توسعه بازار، باید به خارج از کشور فکر کنیم. وسعت دید ما نهتنها بازارهای کشور، بلکه بازارهای دنیاست. علیآبادی با بیان اینکه ما به دنبال دستیابی به بازارهای جهانی هستیم، تصریح کرد: برای رفتن به بازارهای جهانی باید یکسری ویژگیها را کسب کرد. نخست آنکه به لحاظ کیفی ارتقا یابیم و لازمه ارتقای کیفیت، تقویت مهندسی است. اینکه بتوانیم مثلا یخچالهایی به مانند نمونههای دیگر کشورها بسازیم، بسیار خوب است، اما افتخارآمیز نیست، بلکه وقتی افتخارآمیز است که از همه دنیا بهتر باشیم و بتوانیم بگوییم ما بهترین یخچال فریزر دنیا را تولید میکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: باید تعریف از ساخت داخل را تغییر دهیم. تعریف ما از ساخت داخل این نیست که ما همه چیز را میسازیم، تعریف ما از ساخت داخل به این معناست که مهندسی ساخت از آن ماست و اجزای کلیدی آن را ما میسازیم، لذا انتظار داریم در بازدیدهای آتی تمامی گلوگاههای تولید این محصول رفع شده باشد. وی ادامه داد: باید تمامی تجهیزات اصلی که حداکثر ارزشافزوده را ایجاد میکند، بسازیم و بقیه موارد به خلق ارزشهایی همچون ایجاد اشتغال یا کاهش هزینه تمامشده منجر شود. امروز ساخت کالاهایی که در مصرف انرژی رتبه دارند، مورد توجه هستند. همچنین حرکت به سوی لوازم خانگی هوشمند است. بنابراین باید ترازی از هوش مصنوعی را در تولید این کالاها جای داد. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: آنچه اهمیت دارد، قیمت تمامشده پایین است. مساله پایین بودن قیمت فروش نیست، بلکه باید قیمت تمامشده را با مهندسی هزینهها پایین آورد. استفاده از بهترین متخصصان و خلق بهترین محصولات قابل رقابت با بهترین محصولات در دنیا را مدنظر قرار دهید، زیرا ما باید مدیریت دانش داشته باشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد