9 - 03 - 2024
ایرانیان رکورددار دورریز نان
طبق اعلام رییس دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی، ۳۰ درصد نان مصرفی در کشور دورریز میشود. علیرضا زالی با بیان اینکه نان غذای اصلی سفره بخش بزرگی از جمعیت جهان و ایران است، اظهار کرد: سرانه روزانه مصرف نان در کشور ما ۳۲۰ گرم است که در واقع تامینکننده ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی، ۴۰ درصد پروتئین مورد نیاز و ۸۰ درصد آهن دریافتی روزانه بدن افراد است.
وی، توجه به سلامت و کیفیت این ماده غذایی ارزشمند (نان) را بسیار مهم برشمرد و افزود: در صورت تامین سبوس کافی در آرد و تهیه نان کامل و سالم، کیفیت نان افزایش یافته و میزان دورریز آن نیز کاهش خواهد یافت. زالی با اشاره به مطالعات انجامشده گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد نان در کشور تبدیل به ضایعات میشود که معادل دومیلیون تن است.
رییس نخستین همایش آرد کامل و نان سالم افزود: در این راستا و با هدف ارتقای سلامت و امنیت غذایی جامعه، اولین همایش ملی آرد کامل، نان سالم با حمایت دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی، شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی برگزار میشود.
به گفته وی، همایش مذکور با همکاری دانشگاههای علومپزشکی استان، اتحادیههای نان و آرد، مرکز پژوهشهای غلات و با حضور سیاستگذاران و اندیشمندان حوزه سلامت، کشاورزی، غذا و تغذیه و آرد و نان کشور برگزار میشود.
زالی از جمله محورهای مورد بحث در همایش مذکور به سیاستهای دولت در چرخه تولید نان، چالشها و راهبردهای تولید نان کامل، اقتصاد نان و فرهنگسازی تولید و مصرف نان کامل اشاره کرد.
به گفته وی، در بخش جنبی این همایش، کارگاه آموزشی آشنایی با شیوهنامه تهیه نان سالم و کامل برای نانوایان استان و همچنین پنل تخصصی با حضور سیاستگذاران و متخصصان حوزه نان و آرد و غذا و تغذیه کشور برگزار میشود. اولین همایش ملی آرد کامل و نان سالم یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در تالار امامخمینی (ره) دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد