15 - 04 - 2023
اکران اضطراری «جنگ جهانی سوم»
گروه فرهنگ و هنر – فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی از امروز روی پرده سینماها میرود. شورای صنفی نمایش اعلام کرد که در جلسه فوقالعاده این شورا مصوب شد، فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی با پخش «شایسته فیلم» در گروه آزاد به ترکیب اکران عید فطر اضافه شود.
همچنین در این جلسه مقرر شد که صاحبان فیلمهای ترکیب عید فطر که شامل
« آهنگ دونفره»، «دسته دختران»، «سه کام حبس»، «باباسیبیلو» و «جنگ جهانی سوم» هستند، مجاز خواهند بود تا اکران فیلم خود از روز شنبه ۲۶ فروردین در سینماهای سراسر کشور آغاز کنند. فیلم «جنگ جهانی سوم»، ششمین فیلم بلند هومن سیدی پس از «آفریقا»، «سیزده»، «اعترافات ذهن خطرناک من»، «خشم و هیاهو» و «مغزهای کوچک زنگزده» است که سال گذشته در بخش افقهای هفتادونهمین جشنواره فیلم ونیز رونمایی شد و توانست دو جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) را کسب کند.
فیلم، روایت «شکیب» یک کارگر روزمزد بیخانمان است که هرگز نتوانسته با از دست دادن همسر و پسرش در زلزله سالها پیش کنار بیاید. طی چند سال گذشته، او با یک زن کر و لال، به نام لادن رابطه برقرار کرده است.
فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی سال گذشته جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) بخش افقهای ونیز را به خود اختصاص داد. همچنین در سیوپنجمین جشنواره فیلم توکیو در بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی حضور داشت و جایزه ویژه هیات داوران را گرفت.
نقدها و گزارشهای مختلفی پس از موفقیت این فیلم در فستیوالهای جهانی منتشر شد که همین گزارشها، هیجان دیدن این فیلم را در بین مخاطبان ایرانی بیشتر و بیشتر کرده است.
جاناتان هالند منتقد «اسکرین دیلی» درباره «جنگ جهانی سوم» نوشته: «فیلم با برخورداری از فوریت یک تریلر خوب و به روشنی یک داستان اخلاقی، حکایتی فرساینده اما مجابکننده است؛ درباره اینکه یک قربانی چگونه یاد میگیرد از ستمگران خود تقلید کند. ششمین فیلم بلند هومن سیدی که تا حد زیادی مثل یک فیلم بد درباره هولوکاست به نظر میرسد، با حالوهوای یک کمدی واقعا سیاه شروع میشود و رفتهرفته به یک تراژدی بدل میشود؛ سفری که با بازی محوری فوقالعاده و جذاب محسن تنابنده به عنوان قهرمان لگدمالشده فیلم جان گرفته است.»
مِرِدیث تِیلِر نویسنده «فیلموفوریا» درباره این فیلم معتقد است: «هومن سیدی موقع خلق فیلمنامه «جنگ جهانی سوم» هانا آرنت را در ذهن داشته و این حرفهایش درست و حقیقی است: «جوامعی که حکومتی نظامی و دیکتاتوری دارند، موثرترین عامل ساخت آشوبطلبها و دولتستیزان هستند.» کارگردان و نویسندگانش با فیلمنامهای هوشمندانه و هشداردهنده به توازنی بین کمدی سیاه، تراژدی و ملودرام رسیدهاند هرچند حالوهوای ملودرام کمی بر پایانبندی ویرانگر فیلم چیره شده است؛ جایی که شخصیت بینوای شکیب با بازی درخشان محسن تنابنده، با چنگ و دندان برای آنچه واقعا مهم است مبارزه میکند.»
هومن سیدی در یادداشتی درباره فیلمش (جنگ جهانی سوم)، خاطرنشان کرده: «هانا آرنت یک بار گفت که در دیکتاتوریها همهچیز خوب پیش میرود تا ۱۵ دقیقه قبل از فروپاشی کامل. جوامعی که توسط چنین رژیمهای توتالیتری اداره میشوند، مؤثرترین خالق آنارشیستها هستند. من همیشه به این فکر کردهام که تا کی دیگر میتواند ظلم و ستم در جهان وجود داشته باشد و چه کسانی هستند که توسط حاکمان قدرتمند چنین جوامعی درهم شکسته میشوند. افرادی که برای به دست آوردن اساسیترین نیازهای خود- خانه، شغل و خانواده- با چنگ و دندان مبارزه خواهند کرد و هر چیزی که در نهایت بهدست میآورند چیزی نیست جز یک تصویر تزئینی و مصنوعی. همیشه کسانی خواهند بود که قدرت بخشش دارند و کسانی که به اندازه کافی مستأصل برای دریافت کمک هستند و این چرخه معیوب تا ۱۵ دقیقه قبل از فروپاشی کامل ادامه خواهد داشت- و بهزودی پس از آن دوباره شروع خواهد شد…»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد