27 - 08 - 2023
اکتشافات معدنی در کرمان سطحی است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کرمان با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور اکتشافات معدنی است، تصریح کرد: اکتشافات تاکنون به صورت سطحی بوده و اکتشاف عمیق نداشتیم.
این مقام مسوول ادامه داد: باید مسوولیتهای اجتماعی صنایع و معادن استان انجام شود اما قانونی را به این عنوان نداریم و قوانین موجود انتظارات را به عنوان بهشت معادن ایران محقق نکرده است. مهدی حسینینژاد افزود: اخیرا اختیارات تبصره پنج ماده ۱۴ قانون معادن مربوط به اختیار برگشت حقوق دولتی و افزایش بهرهوری محیطزیست از شورای معادن استان کرمان گرفته شد و پیشنهاد دادیم که در برنامه هفتم توسعه و قانون معادن این اختیارات به استان بازگردد که در این زمینه اقداماتی را با همکاری نمایندگان استان در مجلس انجام میدهیم. وی گفت: اختیارات شورای معادن استانها یک بازی برد-برد بود اما با گرفتن این اختیارات، دیگر قدرت چانهزنی برای استانهای معدنی وجود ندارد.
رشد کم سرمایهگذاری مس در کرمان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ابراز کرد: حوزه مس با توجه به اینکه شرکت صنایع ملی مس سالها در استان کرمان فعالیت میکند، در مقایسه با فولاد رشد کمتری در سرمایهگذاری دارد و از ساختار شرکتی و مدیریتی صنایع ملی مس به لحاظ کارشناسی توقع جدیتری داریم. حسینینژاد افزود: شرکت مس یکی از ظرفیتهای بزرگ استان کرمان است، اما در تکمیل زنجیره ارزشافزوده و حمایت از صنایع کوچک و متوسط کمتر وارد عمل شده است. وی ادامه داد: این شرکت سرمایهگذاریهای خوبی در استان کرمان داشته اما این میزان به اندازه معادن و سطح تولید این شرکت در استان نبوده است.
تولید شمش فولادی کرمان به ۶/۶ میلیون تن رسید
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: یکی از ظرفیتهای استان کرمان معادن است و این ظرفیت در برنامههای قبل بر حوزه استخراج متمرکز بود که به حوزه فراوری توجهی نشده بود لذا به عنوان یکی از محوریترین برنامهها ایجاد ارزشافزوده و احداث صنایع معدنی را اجرا کردیم که نهایت استفاده از ظرفیت معادن را در استان داشته باشیم.
وی ادامه داد: هشت میلیارد تن ذخایر قطعی اثبات شده، بیش از ۱۳۱ میلیون تن استخراج در قالب ۴۲ ماده معدنی در استان کرمان داریم که ۵/۸۳ درصد از ذخایر استان مربوط به چهار ماده معدنی سنگآهن، مس کرومیت و زغالسنگ است لذا بر فراوری این محصولات متمرکز شدیم.
حسینینژاد افزود: براساس سیاست کلان کشور باید ۵۵ میلیون تن شمش فولاد در افق ۱۴۰۴ تولید کنیم و در استان کرمان ۴۲ میلیون تن از ۸۰ میلیون تن کنسانتره کشور، ۳۲ میلیون تن گندله و ۱۱ میلیون تن آهن اسفنجی به همراه ۱۰ میلیون تن شمش را در برنامه ششم توسعه در استان کرمان دنبال کردیم.
وی بیان کرد: اکنون سالانه ۳۰ میلیون تن کنسانتره و ۵/۲۲ میلیوین تن گندله، هفت میلیون تن آهن اسفنجی و ۶/۶ میلیون تن شمش فولادی در استان کرمان تولید میشود که معتقدم برنامهریزی در این حوزه محقق میشود.
فولاد کرمان ۴۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میکند
حسینینژاد بیان کرد: صنایع فولادی آببر هستند، اما این میزان در مقایسه با آب مصرفی استان کرمان بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: سالانه در استان کرمان ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میشود که از این میزان تمامی واحدهای زنجیره تولید فولاد فقط حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میکنند. مدیرکل صمت کرمان افزود: تامین زیرساختهای آب، برق و گاز یکی از مشکلات بزرگی به شمار میرود که استان کرمان درگیر آن است؛ ما بیش از ۱۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم و واحدهای صنعتی به این حوزه ورود کردند زیرا این توانمندی را دارند که سرمایهگذاری و بهرهوری را دنبال کنند. وی عنوان کرد: بخش صنعت، پروژههای فاضلاب کرمان، سیرجان و زرند را انجام میدهد و براساس برنامه هفتم توسعه آزادسازی یارانه انرژی برای صنعت اتفاق میافتد.