8 - 11 - 2023
امیدواری سهامداران به آینده بورس
«جهانصنعت»- بعد از عقبگرد بورس به کمتر از کانال ۲ میلیون واحدی و بازپسگیری آن در روزهای اخیر شرایط کلی بازار تا حدودی نسبت به هفتههای قبل و ماه گذشته رو به جلو بوده است. از یک سو در عرصه داخلی خبرهای مربوط به نرخ خوراک توانست شوک مثبتی را به بازار وارد کند و از سوی دیگر ریسک خطرات سیاسی و جنگ تا حدود زیادی از ایران دور شد تا سرمایهگذاران نسبت به آینده بازار امیدوارتر باشند. این امیدواری روی تابلو و وضعیت شاخص کل و شاخص هموزن در روزهای گذشته و طی هفته جاری قابل مشاهده بوده است، اما بهطور کلی بازار سرمایه در نیمه سومین هفته از ماه آبان همچنان مثبت ماند تا برای سومین روز معاملاتی متوالی در هفته جاری سبز باشد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز دوشنبه با ۱۴هزار و ۱۴۳واحد مثبت در کانال دومیلیون و ۳۰هزار و ۸۷۸ واحد ایستاد و ۷/۰ درصد رشد داشت و به این ترتیب از ابتدای هفته تا روز دوشنبه ۰۳/۳ درصد رشد را تجربه کرد. شاخص کل هموزن نیز با آهنگی مشابه ۸۷/۰ درصد رشد را ثبت کرد و به این ترتیب سهام بزرگ و کوچک رشد تقریبا برابری داشتند. با وجود این بازار سرمایه دیروز در دست لیدرها بود، نفتیها بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل را ثبت کردند و بانکیها، خودروییها و فلزات اساسی وضعیت خوبی داشتند. به نظر میرسد چنانچه بازار سرمایه در آخر هفته نیز مثبت بماند، فضای امیدواری مجددا در بازار سرمایه ایجاد شده و سهامدارانی که تاکنون پولهای خود را در بازار متوقف کرده بودند، مجددا به بازار وارد میشوند و بازار را به حرکت درمیآورند. فضای سیاسی نیز بهتر و این موضوع مزید بر علت شده تا طرف خوشبین بازار سنگینتر شود و احتمال بهبود شرایط در نیمه دوم سال دوباره قوت بگیرد. از طرفی ارزندگی بازار بر کسی پوشیده نیست و همانطور که آخرین گزارشهای شرکتها در مهرماه نشان میدهد، اکثر صنایع بورسی وضعیت رو به رشدی دارند. شرکتهای بورسی در هفتمین ماه سال مجموعا ۲۶۱همت مبلغ فروش داشتند که در مقایسه با مهرماه سال گذشته با رشد ۵۸ درصدی همراه بوده است. همچنین مجموع درآمد شرکتهای بورسی طی ۷ ماهه اول امسال با رشد ۴۱ درصدی به بیش از ۱۷۰۰همت رسیده است. در مجموع به نظر میرسد که میتوان تصویر روشنتری تا پایان آبان ماه از بازار سرمایه به سهامداران ارائه داد و شرایط نسبت به هفتههای قبل رو به بهبود بوده است. «جهانصنعت» در گفتوگو با یک کارشناس بازار سرمایه به بررسی و تحلیل روندهای اخیر تاثیرگذار بر بورس پرداخته است.
دولت سیاستهای گذشته را تعدیل کرده است
امیر علی امیرباقری کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با «جهانصنعت» اظهار کرد: بهطور کلی از دو منظر متفاوت بازار سرمایه قابل تحلیل است. اگر بازار را یک فضای ایزولهای در نظر بگیریم یکی به زاویه عوامل داخلی و دیگر از زاویه عوامل خارجی میتوان به بازار نگاه کرد. در راس عوامل خارجی عمدتا ریسکهای سیاسی قرار دارند، به این دلیل که قیمتهای جهانی در یک کانالی در نوسان است. ریسکهای سیاسی باعث کاهش «P/E» بازار میشود. میتوان تحلیل کرد که در حال حاضر بازار نسبت به رفع خطر سیاسی خوشبین شده است و از این منظر حداقل ذهنیتی در جهت کاهنده برای بازار عمل نمیکند. او ادامه داد: از بعد داخلی در راس پارامترهایی که میتوانند اثر سود و زیانی داشته باشند نرخ خوراک و نرخ سوخت است که میتوانیم به این نکته توجه کنیم که دولت در سیاستهای اقتصادی گذشته خود تعدیلی اعمال کرده و کمکم به فضای عقلایی اقتصادی توجه کرده است.
او ادامه داد: بنابراین این دیدگاه را میتوان به میانمدت و بلندمدت تسری داد که اثر تصمیمات خلقالساعه که توسط برخی افراد گرفته میشد تا حدودی از فضای بازار کمرنگ شده و ارکان کلان اقتصادی و سکانداران اقتصاد به این واقعیت واقف شدهاند که بازار سرمایه جزو لاینفک اقتصاد ایران است و نمیتوان با دیدگاههای جناحی این بازار را به حاشیه برد و اثرش را کمرنگ کرد. این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: از منظر تکنیکالی بازار سرمایه در حال حاضر به نقاطی رسیده که انتظار نمیرود حرکات شارپی انجام دهد ولی حداقل انتظار داریم حرکت کندلها در چارچوب یک کانال معقول شکل بگیرد. او تصریح کرد: مجددا یادآوری میکنم این بازار بازار سرمایه است و فضای موجود یک فضای سرمایهگذاری است. در حال حاضر انتظار نمیرود در کوتاهمدت و میان مدت حرکات شارپ افسارگسیختهای را در بازار شاهد باشیم، ولی اگر دیدگاه سرمایهگذاری بر کلیت فضا حاکم باشد، میتوان ادعا کرد که در میانمدت و بلندمدت بازدهی به مراتب بیشتری از سایر بازارها خواهیم داشت؛ به شرط آنکه افراد مجهز به دانش تحلیل باشند و سبد مناسب انتخاب کنند و از فضای التهابیای که در فضای مجازی سهمها را پروژه میکنند، دوری کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد