5 - 03 - 2024
اقبال فعالان بازار به صندوقهای سهامی
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: همواره این موضوع مطرح شده که برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه، سرمایهگذاری غیرمستقیم نتیجه مطلوبتری دارد. به گزارش صدای بورس، عرفان رحمانی ادامه داد: سال ۹۹ بسیاری از سرمایهگذاران بازار سهام نقرهداغ شدند و بعد از یک رشد قابل توجه، بازار شروع به ریزش کرد؛ امروز بعد از گذشت ۵/۳ سال همچنان ۲۵۷ نماد در محدوده قیمتی پایینتر از سقف قیمتی خود در سال ۹۹ هستند. این موضوع نشان میدهد سهامدارانشان در صورت نگهداری در محدوده زیان قرار دارند.
او افزود: حال اگر در همین بازه (از سقف شاخص در مرداد ۹۹)، بازدهی صندوقهای سهامی را بررسی کنیم، صندوقهای بزرگ بازار که ارزش دارایی تحت مدیریت آنها بیش از هزار میلیارد تومان است، به طور میانگین بازدهی بیش از ۶۲ درصد را محقق کردهاند؛ این موضوع نشان میدهد خریداران صندوقهای سهامی، توانستهاند با تحمل ریسک کمتر نسبت به خریداران سهام بازدهی معقولتری را کسب کنند. برای اینکه بدانیم صندوقهای سهامی در دورههایی که شاهد جهش ارزی بودیم، چگونه عمل کردند، بهتر است سراغ بازدهی ۵ساله صندوقها برویم، جایی که رشد نرخ دلار و تورم شدت گرفت.
این کارشناس بورس گفت: صندوقهای سهامی ETF در پنج سال گذشته به طور میانگین بازدهی ۱۳۳۷ درصدی داشتند که در جدال با بازارهای موازی پیروز شدند. این صندوقها نسبت به تورم ۸۶۳ درصد، نسبت به دلار ۹۹۷ درصد و نسبت به طلا ۷۱۴ درصد بهتر عمل کردند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی در بازه بلندمدت میتوانند در برابر تورم، رشد نرخ ارز، مسکن و طلا بازدهی بهتری ایجاد کنند. در میان صندوقهای بزرگ بازار (دارایی تحت مدیریت بیش از هزار میلیارد تومان)، در بازه ۵ ساله صندوق «آگاس» با بازدهی ۱۷۴۴ درصدی روبهرو بوده که بهترین عملکرد را داشته و نسبت به دلار ۱۴۰۴ درصد و نسبت به سکه ۱۱۱۹ درصد بهتر بازدهی داشته است. ضعیفترین عملکرد بین این صندوقها را «ثروتم» داشته که بازدهی آن ۴۷۰ درصد بوده است، با این حال باز هم نسبت به دلار ۱۳۰ درصد بهتر عمل کرده است. او افزود: میانگین ارزش معاملات ماهانه صندوقهای سهامی که در ابتدای سال ۹۷ تنها ۱۰۰ میلیون تومان بود، امروز به بالای ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است. این رشد چشمگیر ثابت میکند اقبال فعالان بازار به سمت این صندوقها بالا بوده و بازار صندوقهای سرمایهگذاری در حال گسترش است. با این تفاسیر به نظر میرسد، اکنون توسعه بازار سرمایه بر عهده صندوقهاست و ابزارهای جدید نیز در دل این صندوقها به بازار عرضه میشوند و در واقع گسترش آنها به معنای رشد و توسعه بازار سرمایه است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد