22 - 11 - 2023
افزایش قیمت جهانی شکر به بالاترین میزان در ۱۲ سال گذشته
آسوشیتدپرس- کاهش عرضه جهانی شکر به دلیل پایین آمدن سطح تولید نیشکر در آسیا به افزایش قیمت جهانی این محصول منجر شد. شکر در سرتاسر جهان با بالاترین قیمت ثبتشده از سال ۲۰۱۱ معامله میشود که دلیل آن کاهش عرضه جهانی پس از آسیب ناشی از آب و هوای خشک غیرمعمول به محصولات در هند و تایلند، دومین و سومین صادرکننده بزرگ شکر در جهان بوده است.
این تازهترین ضربه به دو کشور در حال توسعه هند و تایلند است که در حال حاضر خودشان از کمبود مواد غذایی اساسی مانند برنج و ممنوعیت اعمالشده بر تجارت مواد غذایی رنج میبرند که منجر به تورم قیمت مواد غذایی در آنجا شده است.
پدیده آب و هوایی النینو، جنگ در اوکراین و ضعف ارزش ارزها در بروز ناامنی غذایی تاثیرگذار هستند. با این حال کشورهای غربی ثروتمندتر میتوانند هزینههای بالاتر غذا را تقبل کنند، اما کشورهای فقیرتر آسیب خواهند دید.
علاوه بر این، فابیو پالمیری پژوهشگر بازارهای جهانی کالا در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) میگوید که این سازمان انتظار دارد در فصل ۲۰۲۴-۲۰۲۳، تولید جهانی شکر در مقایسه با سال قبل دو درصد کاهش یابد و این به معنای از دست دادن حدود ۵/۳ میلیون تنی محصول است.
برزیل بزرگترین صادرکننده شکر در جهان است، اما تولید آن تنها تا اواخر سال ۲۰۲۴ به جبران کمبود آن کمک میکند. تا آن زمان، کشورهای وابسته به واردات- مانند اکثر کشورهای جنوب صحرای آفریقا- آسیبپذیر باقی میمانند. به عنوان مثال، نیجریه ۹۸ درصد شکر خام خود را از کشورهای دیگر خریداری میکند. براساس گزارش انجمن کارخانههای قند هند، تولید شکر در هند احتمالا امسال هشت درصد کاهش مییابد.
هند پرجمعیتترین کشور جهان و بزرگترین مصرفکننده شکر است و اکنون صادرات خود را محدود کرده است. آگوست گذشته خشکترین ماه هند در بیش از یک قرن گذشته بود و رشد محصول در ایالت غربی ماهاراشترا متوقف شد که بیش از یکسوم نیشکر هند در آنجا تولید میشود.
گزارشی که توسط وزارت کشاورزی ایالاتمتحده منتشر شد، پیشبینی کرد که تولید شکر در تایلند در اکتبر گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته است. براساس دادههای وزارت کشاورزی ایالاتمتحده، جهان اکنون دارای ذخایر شکر برای تامین نیازهای خود برای کمتر از ۶۸ روز است.
به گفته وزارت کشاورزی ایالاتمتحده، اندونزی بزرگترین واردکننده شکر در سال گذشته نیز واردات این محصول حیاتی خود را کاهش داد. چین واردکننده شماره دو شکر در جهان مجبور شده برای جبران افزایش قیمتها در داخل این کشور، برای اولین بار در شش سال گذشته، شکر را از ذخایر خود خارج کند. المامون عمروک اقتصاددان بخش بازرگانی و بازار فائو در این زمینه گفت: برای برخی کشورها واردات شکر گران ذخایر ارزی مانند دلار و یورو را که برای پرداخت قبوض نفت و سایر کالاهی اساسی نیز لازم است، میبلعد.