4 - 11 - 2023
استقبال کردستانیها
گروه سیاسی- رییس دولت انقلابی روزهای پایانی هفته گذشته را در کردستان گذراند. ابراهیم رییسی که صبح پنجشنبه هفتهای که گذشت، در هشتمین سفر از دور دوم سفرهای استانی خود، وارد استان کردستان شد، در ادامه روز جمعه را نیز به سفر به گوشه و کنار این استان در غرب کشور اختصاص داد؛ سفری دو روزه که در جریان آن، ۱۷ پروژه ملی، عمرانی، صنعتی، کشاورزی، آبرسانی و ورزشی با حضور رییسی افتتاح شد. با این همه شاید مهمترین بخش این سفر در همان ساعات ابتدایی ورود ابراهیم رییسی به استان کردستان و در مرکز این استان رقم خورد. زمانی که ابراهیم رییسی به استان کردستان از طریق فرودگاه سنندج، وارد شد جمعیت بزرگی از شهروندان سنندجی در مسیر و خیابانهای اطراف محل سخنرانی او تجمع و از او استقبال کردند.
ابراهیم رییسی که حوالی ساعت ۸ صبح پنجشنبه از طریق فرودگاه سنندج وارد استان کردستان شد، در بدو ورود با تاکید بر اینکه «امروز در استان کردستان امنیت، وحدت و انسجام داریم»، تحقق این دستاوردها را زمینهساز «توسعهیافتگی استان کردستان» خواند و گفت: «هدف دور دوم سفرهای استانی، اطمینان از عملیاتی شدن و تکمیل طرحهای مصوب سفرهای دور نخست است.» در حالی که افتتاح راهآهن همدان-سنندج به طول ۱۵۱ کیلومتر بهعنوان اولین برنامه رییسی در این سفر استانی به کردستان تعیین شده بود، این خطآهن با حضور رییسی افتتاح شد تا استان کردستان بهعنوان بیست و چهارمین استان به شبکه ریلی کشور متصل شود. این در حالی بود که او در بخشی از سخنانش در آیین افتتاح رسمی خطآهن سنندج- همدان تاکید کرد: «تکمیل طرحهای نیمهتمام باعث تسریع در رشد اقتصادی کشور میشود.» رییسی خدمت و کار برای مردم استان کردستان را «مایه افتخار دولت انقلابی» دانست و گفت: «امروز اگرچه شاهد افتتاح خط ریلی ۱۵۱ کیلومتری همدان تا سنندج بودیم، اما آنچه مورد بهرهبرداری قرار گرفت، زمانی کاملا تکمیل خواهد شد که این خط به مرز باشماق و از آنجا به خطوط ریلی بینالمللی متصل شده و مسیر ترانزیتی این منطقه کامل شود.»
رییس دولت انقلابی که پیش از ظهر پنجشنبه، در اجتماع مردم سنندج حاضر شده بود، شهروندان ساکن این استان را «مردمی باصفا»، «مخلص» و «با بصیرت» توصیف کرد و گفت: «جوانان، پیشمرگهها و همه مردم کردستان حقیقتا در جایجای این استان از خودگذشتگی و افتخارآفرینی کردند و با ایستادگی در مقابل توطئههای دشمنان برای این استان امنیت و آرامش آفریدند و امروز این امنیت، انسجام و آرامش بستر توسعه استان است.» او تصریح کرد: «امروز ملت ایران بیش از همیشه به آینده امیدوار است و جوانان ما آینده را بسیار درخشان میبینند. آینده را بهرغم خواست دشمنان بسیار روشن میبینیم.» رییسی همچنین خطاب به مدیران استانی، با اشاره به اهمیت اشتغالآفرینی برای دولت مردمی اولویت در عرصه اشتغال را بومیگزینی عنوان کرد و گفت: «حتما در پروژههای استانی از نیروهای بومی استفاده کنید. تلاش کنید در شرایط مساوی، نیروی تحصیلکرده داخل استان اولویت داشته باشد.» او گفت: «میتوانیم در تهران بنشینیم و از اجرای امور گزارش بگیریم، اما «شنیدن کی بود مانند دیدن». باید از نزدیک مسائل را دنبال و تلاش کرد تا مشکلات حل شود.» رییسی همچنین در پایان این مراسم ضمن قدردانی از استقبال علمای شیعه و سنی و مردم سنندج گفت: «مردم سنندج با ابراز محبت و احساسات بنده را شرمنده کردند و مورد لطف قرار دادند. این محبت را به حساب انقلاب و نظام میگذارم، چراکه مردم به انقلاب، اسلام و نظام عشق و علاقه دارند.»
در حالی که استقبال گسترده شماری از شهروندان در جریان سخنرانی ابراهیم رییسی در سنندج، مورد توجه برخی رسانهها قرار گرفته بود، رییس شورای اطلاعرسانی دولت انقلابی در توئیتی در این رابطه نوشت: «جواب دندانشکن مردم کردستان به جریانی که سال گذشته با تهدید شکلاتفروش سنندجی دنبال فاصله بین مردم کردستان و دولت مردمی بود، امروز استقبال هزاران نفری و آغوش باز برای رییسجمهوری محبوبشان شد.» سپهر خلجی ادامه داد: «رییسجمهوری هم پیام امنیت و محبت را همزمان با پیاده شدن از ماشین و حضور در جمع مردم داد.» این در حالی بود که سخنگوی دولت انقلابی در این رابطه در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) تاکید کرد که سفر رییسی به استان کردستان به غیر از افتتاح چندین طرح عمرانی و زیرساختی، حاوی یک پیام مهم برای دوستان و دشمنان است. علی بهادریجهرمی در توضیح این پیام مهم نوشت: «اجتماع پرشور مردم در میدان آزادی سنندج برای استقبال از رییسجمهوری، پیادهروی ایشان در مسیر استقبال و اقامه نماز وحدت گویای امنیت و اقتدار ایران اسلامی است.»
رییس دولت انقلابی در ادامه این سفر دو روزه، در نشستی دیگر با حضور علما و روحانیون شیعه و سنی استان کردستان که در مسجد جامع سنندج برگزار شد، شرکت کرد و یادآور شد: «دلیل دشمنی با جمهوری اسلامی ایران، مردمی بودن و برافراشتن پرچم ارزشهای الهی و اسلامی توسط این نظام است.» رییسی در ادامه «رشد اقتصادی»، «تراز تجاری مثبت»، «افزایش چشمگیر صادرات نفتی و غیرنفتی»، «رشد تولید»، «رفع مشکل تنشهای آبی در اغلب استانها»، «کاهش قابلتوجه ناترازی کشور در حوزه برق» و همچنین «گازرسانی به روستاهای فاقد گاز» را تنها بخشی از اقدامات و خدمات دولت مردمی در شرایط تحریم و فشار و برخلاف خواسته دشمنان برشمرد. او به اقدامات انجامشده از سوی دولت در استان کردستان برای رفع مشکلات آبی، اشتغال و مسکن نیز اشاره و بر اهمیت و ضرورت جذب سرمایهگذاری برای توسعه استان تاکید کرد و گفت: «این سومین سفر بنده به استان کردستان برای رفع مشکلات مردم است و اگر لازم باشد ۳۰ بار دیگر به این استان خواهم آمد تا از رفع مشکلات اطمینان پیدا کنم.» رییسی بعد از ظهر پنجشنبه از نمایشگاه دستاوردهای بانوان کارآفرین این استان بازدید کرد.
ابراهیم رییسی در ادامه این سفر دو روزه به استان کردستان، صبح روز جمعه وارد سقز شد و در ادامه بهمنظور افتتاح چندین طرح وزارت نیرو ازجمله بهرهبرداری از تصفیهخانه بوئین به شهرستان مرزی بانه سفر کرد. این در حالی بود که ورود او به شهرستان سقز که از طریق فرودگاه شهدای سقز انجام شد، حائز اهمیت بود؛ چه آنکه این فرودگاه ۱۸۰هکتاری بهعنوان بزرگترین پروژه عمرانی استان کردستان، با فرود هواپیمای رییسی، به صورت رسمی و کامل افتتاح شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. پروژهای که مطالعات ساخت آن از سال ۱۳۷۵ آغاز شده و تا سال ۱۳۸۴ ادامه داشت و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شد، اما در نهایت با برکناری پیمانکار و مشاور پروژه، اجرای آن نیز متوقف شد. سال ۱۳۹۷ بار دیگر روند اجرای این طرح با کارفرمایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، طی تفاهمنامهای با استانداری کردستان از سرگرفته شد. باند این فرودگاه، ۲ هزار و ۶۰۰ متر طول دارد و ۴۵۰ متر تاکسیوی، ۲ هزار و ۵۰۰ متر گستره پارکینگ، یک هزار و ۳۰۰ متر روشنایی معابر، برج مراقبت، دستگاههای کمک بازرسی و ساختمان پلیس از دیگر ویژگیهای این فرودگاه است. در حالی که رییسی پس از افتتاح این فرودگاه، سقز را به مقصد شهرستان مرزی بانه ترک کرد، در جریان حضور در این شهرستان مرزی، ایستگاه پمپاژ دائم آب بانه نیز به بهرهبرداری رسید. آبرسانی به شهر بانه از سد عباسآباد شامل خطوط انتقال به طول ۵/۲۲ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۶۵۰ لیتر بر ثانیه و مخازن ذخیره به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب است و با هدف تامین پایدار بخشی از نیاز آب شرب شهر بانه با ظرفیت ۵۵۵ لیتر بر ثانیه با حجم ۵/۸ میلیون مترمکعب در سال به بهرهبرداری رسید.
با حضور رییس دولت انقلابی چندین طرح آب و برق وزارت نیرو در استان کردستان ازجمله آبرسانی از مدول (بخش) دوم تصفیهخانه شماره ۲ شهر سقز از سد چراغ ویس، پروژه آبرسانی از تصفیهخانه آب شرب شهر دیواندره به شهر دیواندره و مجتمع روستایی اوباتو از سد سیازاخ، بهرهبرداری از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی گاران، ارتقای فاز مایع تصفیهخانه فاضلاب شهر سنندج، تبدیل کامل شبکه سیم مسی استان به کابل خودنگهدار، افتتاح طرح بهارستان در راستای توسعه، اصلاح و بهسازی کامل شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف و پستهای توزیع برق ۶۴۴ روستا در سطح ۱۰ شهرستان استان و نیز احداث خط و پست فوق توزیع ۶۳ به ۲۰ کیلوولت شهید نمکی و بهکارگیری از ۱۰ فیدر ۲۰ کیلوولت با اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به صورت ویدئوکنفرانسی به بهرهبرداری رسید. این در حالی بود که رییسی در آیین افتتاح طرحهای وزارت نیرو در استان کردستان تاکید کرد: «بیش از ۵۰ درصد از مشکلات آبی کردستان مرتفع میشود.» او به اهمیت تکمیل زیرساختهای آب و برق برای توسعه کشور، به ظرفیتهای خوب استان کردستان در زمینه تولید، کشاورزی، گردشگری و صنعت اشاره کرد و گفت: «تکمیل زیرساختهای مورد نیاز استان از اولویتهای در دستور کار دولت است.»
ابراهیم رییسی پیش از ظهر جمعه در ادامه برنامههای دومین روز سفر دولت مردمی به استان کردستان، در اجتماع مردم شهرستان بانه حاضر شد و با اشاره به اینکه مردم عزیز بانه نتیجه سالها صبر و بردباری خود را در مقابل هجمههای دشمنان دیدهاند، خاطرنشان کرد: «هماکنون زمینه کار، تلاش و موفقیت در کشور فراهم است و با تلاش، همکاری و همگرایی میتوان بسیاری از مشکلات و نیازها را مرتفع کرد.» او همچنین با تاکید بر اهمیت مساله تجارت در منطقه کردستان تصریح کرد: «مرز، تهدید نیست؛ بلکه فرصت است. زمینههای بسیار خوبی برای تجارت در استان کردستان وجود دارد؛ تجارتی که هم تاجران و بازرگانان بتوانند در آن سود ببرند و هم به مقررات کشور احترام گذاشته شود و هم همسایگان ایران بتوانند از این تجارت استفاده کنند.»
او بازارچههای مرزی را یکی از مسائل مهم استان کردستان عنوان کرد و گفت: «من از ابتدا نظرم همین بود که بازارچههای مرزی فرصتهایی هستند که میتوانند بین دو کشور دادوستد را بهصورت بسیار قانونمند و در چارچوب مقررات رقم بزنند.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد