16 - 02 - 2025
استخدام پرستاران به امسال نرسید
مهر- آنطور که به نظر میرسد، برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز در بالین، به امسال نمیرسد.
موضوع کمبود نیروی انسانی در بالین، یکی از چالشهای اساسی حوزه سلامت کشور بوده که هنوز راهکار اساسی برای آن تدبیر نشده است.
کمبود نیروی پرستاری در بیمارستانهای دولتی، همواره با آسیبهای فراوانی برای جامعه پرستاری، نظام سلامت و مردم همراه بوده است، به طوری که در چنین شرایطی، پرستاران دچار فرسودگی شغلی شده و کیفیت مراقبت از بیماران کاهش مییابد. تبعات این مشکل، متوجه نظام سلامت کشور است.
موضوع برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت در سالهای اخیر، یکی از راهکارهای برونرفت از معضل کمبود نیروی انسانی در بالین بوده و متاسفانه آنطور که باید و شاید، وزارت بهداشت نتوانسته در برگزاری مناسب این آزمون موفق باشد.
در آخرین آزمون استخدامی وزارت بهداشت که برمیگردد به دولت سیزدهم، حدود ۱۲هزار نیروی پرستاری جذب وزارت بهداشت شدند. این در حالی است که کمبود پرستار در بالین، بسیار فراتر از این تعداد است که جذب میشوند.
وحید دبیری، رییس هیاتمدیره نظام پرستاری کرج با اشاره به ترک کار پرستاران گفت: در بعضی بیمارستانهای البرز نسبت پرستار به تخت به زیر هفتدهم رسیده، در حالی که در بعضی بیمارستانها مانند بیمارستان نظرآباد که چندان شلوغ نیست این نسبت 2/1 به ازای هر تخت است، بنابراین توزیع نامناسب نیروی پرستاری بر مشکلات دامن زده است.
استان البرز در مجاورت تهران قرار دارد و همین نزدیکی جغرافیایی دو استان، باعث شده شاهد سفرهای درمانی از البرز به تهران باشیم. در همین حال، تهران از سایر استانهای کشور نیز پذیرای بیماران زیادی است. همین وضعیت باعث افزایش مراقبتهای پرستاری میشود و با توجه به تعداد نیروهای پرستاری که در بیمارستانهای تهران کار میکنند، جوابگو نبوده و در نتیجه آن، شاهد اضافه کاریهای اجباری پرستاران هستیم.
در همین حال احمد نجاتیان، رییس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به وعده رییسجمهور برای استخدام ۱۰هزار پرستار که در روز پرستار مطرح شده بود، گفت: پنج ماه است که آن را دنبال میکنیم اما اتفاقی نیفتاده است.
وی بیان کرد: از سالهای گذشته پیشبینی میشد با کمبود پرستار مواجه شویم. هم خروج پرستار داشتیم و هم روند مهاجرت پرستاران به کشورهای پیشرفته بعد از کرونا زیاد شد. همزمان افزایش تعداد دانشجویان پرستاری را داشتیم و امروز حدود ۱۵هزار پرستار در سال فارغالتحصیل میشوند اما همزمان با آن مجوزهای لازم برای جذب نیرو داده نشد.
رییسکل سازمان نظام پرستاری گفت: بخشهای زیادی از بیمارستانها با وجودی که تجهیزات مدرن دارند، به دلیل نداشتن پرستار تعطیل شدهاند و مردم نمیتوانند خدمات دریافت کنند.
در همین حال، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که صدور مجوز استخدام نیروی انسانی برای نظام سلامت کشور ۶دی ۱۴۰۳ با حضور وزیر بهداشت و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور نهایی شد، گفت: براساس مجوز صادره، حدود ۲۴هزار نفر در نظام بهداشتی کشور جذب میشوند و سهم گروههای پرستاری، اتاق عمل (هوشبری) و فوریتهای پزشکی حدود ۵۰درصد است. براساس برنامهریزیهای انجام شده، ۹۸۰۰پرستار، ۵۷۰نفر از هوشبری و حدود ۱۷۰۰نفر از گروه فوریتهای پزشکی که حدود ۱۲هزار نفر هستند از طریق آزمون استخدامی جذب میشوند.
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۳هزار تا ۴هزار پرستار بنا به دلایل مختلف از چرخه خدمت خارج شدهاند و به عبارت دیگر حدود ۱۲هزار پرستار طی سه سال گذشته از چرخه خدمت خارج شدهاند، افزود: حدود ۳هزار نفر از ۱۲هزار استخدام گروههای پرستاری، اتاق عمل (هوشبری) و فوریتهای پزشکی برای افرادی است که از چرخه خدمت به دلیل بازنشستگی یا ترک خدمت خارج شدهاند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: وضعیت نسبت پرستار به تخت در کشور مناسب نیست و از نرم جهانی پایینتر است. به دلیل اینکه مجوزهای استخدامی سالهای اخیر برای تختهای تازه تاسیس بوده، نسبت پرستار به تخت در کشور تغییر نکرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد