29 - 11 - 2022
استاندارد مجبور به تایید برنجهای آلوده شد
مراسم روز جهانی غذا با حضور وزیر بهداشت، وزیر جهاد کشاورزی، رییس سازمان غذا و دارو، رییس کمیسیون بهداشت مجلس و استاندار تهران برگزار شد. در این مراسم وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مشکلات غذا کم نیست و برشمردن آن میتواند باعث نگرانی در جامعه شود از بهرهگیری برای ارتقای تولید غذا با کمک از دیدگاههای رییسجمهور خبر داد. سیدحسن هاشمی با اشاره به اینکه توسعه پایدار در گرو انسان سالم است، اظهار کرد: سیاستمداران و دستاندرکاران در حوزه غذا با توجه به عوامل تاثیرگذار بر سلامت مردم موظف هستند مهمترین اقدامات قابل توجه را در این مقوله انجام دهند. وی افزود: متاسفانه تغذیه نامناسب و مواد اولیه غیراستاندارد باعث شده میشود سطح مسایل روحی، ذهنی و فیزیکی افراد کاهش یابد و این مولفهها باعث کاهش بهبودی جوامع خواهد شد که بیشترین مشکل نیز در سیستمهای غذایی به خصوص مواد اولیه مطرح است. وزیر بهداشت ادامه داد: ما نیازمند نظارتهای بیشتری در عرصه تولید محصولات کشاورزی، سیستم غذا، مدیریت منابع طبیعی و ارتقای آموزش عمومی هستیم. امروز دسترسی به غذای سالم وظیفه حاکمیت است که باعث ارتقای امنیت اجتماعی، تغذیهای و محصولات غذایی میشود که تمام این موارد با همدیگر مرتبط است و باعث ارتقای سلامت عمومی جامعه میشود.
هاشمی ادامه داد: عدم نظارت بر این مسایل باعث سوءتغذیه و گسترش عفونتها و بیماریهای صعبالعلاج میشود که میتواند بر سلامت انسان و گروههای آسیبپذیر تاثیر منفی بگذارد. وی تصریح کرد: افزایش جمعیت جهانی و عدم نظارت کافی بر مسایل ایمنی مواد غذایی و کاهش بازرسیها و کنترلها به خصوص ارتقا نیافتن کنترلهای سنتی و شیوع انواع تقلبها به مهمترین دغدغههای مواد غذایی در جهان بهخصوص کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است، علاوه بر این چالشهای جدید به دلیل تجاریسازی شدن غذا باعث شده است به همراه آلودگیها، تغییر آب و هوا که همه آن ساخته دست بشر است به چالشهای مهم و جدی عرصه سلامت تبدیل شود. وزیر بهداشت اظهار کرد: بر اساس آمارهای کشورهای اروپایی بار بیماریهای غذا و همچنین بیماریهای مشترک بین انسان و دام هزینههای سنگینی را به آنها تحمیل میکند و در کشورهای صنعتی تا ۳۰ درصد افراد از این نوع بیماریها رنج میبرند و سالانه ۲۰ نفر در ازای هر یک میلیون نفر جان خود را از دست میدهند.
هاشمی با اشاره به آمارهای کشورهای اروپایی که سالانه بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر بر اثر بیماریهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها دچار مشکل میشوند اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از مشکلات مطرح در این زمینه استفاده از آنتیبیوتیکها در مواد غذایی است و مقوله بعدی مقاومت شدن آنتیبیوتیکها در حوزه درمان است.
ماجرای سرنگهای آلوده وارداتی
بر اساس گزارش خبرگزاری ها، وزیر بهداشت همچنین در واکنش به انتشار اخباری پیرامون آلوده بودن سرنگهای وارداتی و اظهارات ضدونقیض درباره سلامت آنها اظهار کرد: شیطنتی پشت انتشار خبر سرنگهای آلوده بود متاسفانه سودهای پنهانی در حوزه بهداشت و درمان خوابیده است که این خبرسازیها هم به همان مساله بازمیگردد و گاهی برخی افراد و شرکتها برای رونق بخشیدن به محصولات کمپانیهای خود، دست به متهم کردن برخی محصولات زده و هدفشان سلامت مردم نیست و متاسفانه در این خصوص دستگاههای دولتی مظلوم واقع میشوند.
مصرف نمک ۲ برابر میانگین جهانی
رییس سازمان غذا و دارو به وجود مخاطراتی در حوزه سلامت و ایمنی فرآوردههای غذایی در کشور اشاره کرد و گفت: حفظ سلامت و ارتقای ایمنی مواد غذایی، کاهش مخاطرات در این حوزه و اصلاح سبک زندگی مردم را در این دولت به طور جدی پیگیری خواهیم کرد. دکتر رسول دیناروند با بیان اینکه امسال روز جهانی غذا با شعار «سیستمهای غذایی پایدار برای امنیت غذا و تغذیه» برگزار میشود که از مرحله تولید، فرآوری، توزیع، عرضه، مصرف و حتی دفع باقیماندههای مواد غذایی را شامل میشود، عنوان کرد: سلامتمحوری از جمله نیازهای اساسی بشر است. وی ادامه داد: ارتقای سلامت مردم و نقش غذا در آن و تاثیر غذا در ایجاد مخاطراتی برای سلامت انسان از دو جنبه حایز اهمیت هستند که وزارت بهداشت بر اساس آنها حرکت میکند. دیناروند با بیان اینکه امروز به عنوان مثال مصرف روزانه نمک ایرانیان دو برابر میانگین جهانی است، گفت: غذاهای آماده علاوه بر پرنمک بودن چرب هم هستند و اسیدچرب ترانس نقش مهمی را در بروز بیماریهایی چون دیابت، سرطان و سایر بیماریهای واگیردار بازی میکند، در تلاش هستیم ساماندهی غذاهای آماده را پیگیری کنیم.
آلودگی برنجهای وارداتی تایید شد
رییس کمیسیون بهداشت مجلس آلودگی برنجهای وارداتی را تایید کرد. شهریاری در مراسم روز جهانی غذا با انتقاد شدید از عملکرد سازمان استاندارد در زمینه نظارت بر کیفیت و استاندارد مواد غذایی گفت: چند سال پیش مدیرکل وقت استاندارد تهران خبر آلودگی برنجهای وارداتی را اعلام کرد اما چند روز نگذشته بود که وی را با فشارهای وارده بازنشسته کردند. وی با اشاره به اینکه مدیرکل وقت استاندارد تهران درباره آلودگی برنجهای وارداتی اطلاعات درستی را داده بود، گفت: حتی سازمان استاندارد هم آلودگی ۱۳ نوع برنج وارداتی را تایید کرد اما بعدا برخی مسوولان را مجبور کردند تا مصاحبه کنند و بگویند برنجهای وارداتی آلوده نبوده است. شهریاری با اشاره به اینکه افرادی که راجع به استاندارد مواد غذایی صحبت میکنند نباید تحت تاثیر دولتیها قرار بگیرند، گفت: متاسفانه در چند سال گذشته همواره شاهد این بودیم که سازمان استاندارد در موارد مختلف از مواضع خود عقبنشینی کرده است. رییس کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه من توصیه میکنم مردم اصلا سوسیس و کالباس مصرف نکنند، گفت: هر وقت رییس سازمان غذا و دارو خودش سوسیس و کالباس خورد، ما نیز مصرف این محصولات را به مردم توصیه میکنیم.
تکذیب آلودگی گوشتهای مرغ
استاندار تهران گزارشهای منتشر شده درباره آلودگی برخی از مواد غذایی عرضه شده در تهران را تکذیب کرد. حسین هاشمی در مراسم روز جهانی غذا گفت: هیچ گزارش نگرانکنندهای درباره استاندارد و کیفیت مواد غذایی مانند گوشت مرغ عرضه شده در تهران دریافت نکردهایم. وی با اشاره به اینکه جمعیت تهران معادل یک شانزدهم جمعیت کشور، یعنی حدود ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است، گفت: ممکن است در برخی واحدهای غیررسمی و زیرپلهای مواد غذایی مشکلاتی وجود داشته باشد اما هیچ مشکلی در زمینه کیفیت محصولات تولیدی واحدهای رسمی نداریم. استاندار تهران پس از اظهارات رییس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: نباید با اظهارات غیرکارشناسی درباره استاندارد مواد غذایی مردم را نگران کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد