5 - 04 - 2023
احیای بنگاههای اقتصادی؛ شاهراه رشد تولید
احیا، بازسازی و افزایش ظرفیت تولید در بنگاههای اقتصادیِ تعطیل و نیمهتعطیل، شاهراهی برای رشد تولید است و در جهت تحقق شعار امسال، زندهسازی این واحدها اقدامی عمده و اساسی به شمار میرود. از نقطهنظر اغلب فعالان و کارشناسان اقتصادی، شاهراهی که برای رشد تولید وجود دارد، احیا، بازسازی و افزایش ظرفیت تولید در بنگاههای اقتصادی تعطیل و نیمهتعطیل است، واحدهایی که امکان تولیدات بیشتر و باکیفیتتر را دارند اما به دلیل فقدان نقدینگی و نبود مواد اولیه به حالت نیمهتعطیل و حتی ورشکسته درآمدهاند، میتوانند دوباره نقش اساسی در اشتغال و ایجاد ارزشافزوده اقتصادی برای کشور ایفا کنند.
در این بین لازم است دلایلی که موجب کسادی و تعطیلی واحدهای صنعتی شده است بررسی شود که بیشتر به عواملی همچون معوقات بانکی، رکود اقتصادی، فقدان مشتری، بیمدیریتی، فرسودگی تجهیزات، نبود نیروی انسانی به ویژه کارآمد و متبحر و نبود منابع مالی جدید بازمیگردد و البته احیای آنها باید مدنظر مسوولان قرار داشته باشد.
دراینباره رسول سلطانینیا فعال اقتصادی با بیان اینکه شعار امسال، نشاندهنده مسیر تولید در کشور است به ایمنا میگوید: رشد تولید به متغیرهایی وابسته است که رعایت هرکدام، راهگشای بخش تولید خواهد بود. وی اظهار میکند: اما آنچه برای تولید بیشتر و البته باکیفیتتر لازم است، حمایتهای دولتمردان است؛ نمیتوان در شرایط تحریم و تورم انتظار داشت که فعالان بتوانند بدون اتکا بر حمایتها و تسهیلات، تولیدات خود را افزایش دهند.
به گفته این فعال، زمانی که مواد اولیه با موانع و محدودیتهای بیشمار و نرخ بالایی به دست تولیدکننده میرسد قیمت کالای نهایی هم گران و درنتیجه بدون متقاضی خواهد بود.
وی توضیح میدهد: اما اگر از این تولیدکننده حمایتهایی انجام پذیرد و مواد اولیه با شرایط بهتری برای آنها تامین شود، تولید کالاها هم باکیفیت بهتر و نرخ منصفانهتری خواهد بود. سلطانینیا یادآور میشود: کمبود و گرانی مواد اولیه، یکی از مصائب تولیدکنندههایی است که طی سالهای اخیر با آن درگیر شدهاند، مواردی چون تجهیزات فرسوده و قدیمی به علاوه فقدان نیروی انسانی کارآزموده و دیگر دلایل، از جمله چالشهای بزرگ تولید بوده که ضرورت رفع آنها در جهت رشد تولید، بسیار محسوس است.
دلایل تعطیلی واحدهای تولیدی بررسی شود
محمدرضا برکتین عضو اتاق بازرگانی اصفهان در این خصوص اظهار میکند: حدود ۶۰۰ واحد صنعتی راکد در استان اصفهان قرار دارد و بدون تردید باید احیای واحدهای نیمهتعطیل و راکد در اولویت برنامههای دولت قرار داشته باشد که در این شرایط لازم است از تعطیلی خطوط دیگر هم ممانعت شود. این مسوول تصریح میکند: با مشاهده بنگاههای اقتصادی ورشکسته، قبل از هر اقدامی لازم است دلیل تعطیلی آن واحد اقتصادی بررسی شود.
به گفته برکتین، تعطیلی بخشی از این واحدها به دلیل مدیریتهای نادرست، برخی هم به دلیل مشکلات و دشواریهای اقتصادی است و ممکن است تعطیلی یک واحد صنعتی نیز به دلیل کمبود سرمایه در گردش بوده و نیازمند تزریق نقدینگی برای چرخش خود باشد.
وی تصریح میکند: در این شرایط ستاد تسهیل جایگاهی دارد که میتواند با بررسی مشکلات این واحدها و اخذ تصمیماتی در جهت احیای این واحدها گام بردارد. عضو اتاق بازرگانی اصفهان تاکید میکند: در این میان، واحدهایی که دولت توان راهاندازی آنها را ندارد، میتوان به سرمایهگذاران جدید واگذار کرد تا به چرخه تولید بازگردند و این تدبیری برای بهبود شرایط تولید خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد