14 - 02 - 2024
احیای اعتماد و حفظ حقوق سهامداران؛ مبنای حمایت دولت از بورس
در تحلیل روند روزانه بازار سرمایه و تعبیر هر افت و خیزی به سقوط، لازم است اقداماتی که دولت سیزدهم در دو سال گذشته برای بازگشت اعتماد سرمایهگذاران و حفظ حقوق سهامداران انجام داده و آثار آن را نیز لحاظ کرد.
به گزارش شادا، مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۰۴/۱۱/۱۴۰۲ روزنامه جهانصنعت با تیتر «رمزگشایی از سقوط بورس»، روزنامه تعادل با تیتر «نفسهای بورس به شماره افتاد!»، روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «بورس پس از مداخله بدموقع» و روزنامه جمهوری اسلامی با تیتر «مطالبه فعالان بازار سرمایه از مسوولان برای کنترل ریزش بورس» تاکید کرد: احیای اعتماد سهامداران مهمترین رویکرد دولت سیزدهم در قبال بورس است و اقداماتی نیز در این راستا انجام شده است، اما به هر حال نوسانات بورس امری طبیعی است و اینکه هر نوسانی به ریزش و سقوط تعبیر شود، درست نیست.
لازم است در تحلیل روند روزانه بازار سرمایه، اقداماتی که دولت سیزدهم در دو سال گذشته برای بازگشت اعتماد سرمایهگذاران و حفظ حقوق سهامداران انجام داده را نیز لحاظ کرد.
دولت سیزدهم علاوه بر تعریف و اجرای بستههای حمایتی تلاش کرده با اقداماتی در راستای پیشبینیپذیر کردن اقتصاد و کاهش نااطمینانیها، ثبات نسبی را به اقتصاد بازگرداند تا متاثر از آن وضعیت بازار سرمایه نیز باثبات شود.
در همین حال اقداماتی همچون تاکید بر متنوعسازی ابزارهای سرمایهگذاری، سرمایهگذاریهای غیرمستقیم و تامین مالی بنگاههای اقتصادی از بازار سرمایه در این دولت انجام شده است.
برای نمونه میتوان به توسعه کمی و کیفی صندوقهای سرمایهگذاری و طراحی صندوقهای سرمایهگذاری جدید، پذیرهنویسی شرکتهای سهامی عام پروژه به منظور تامین مالی پروژههای کلان اقتصادی از بورس، تسهیل پذیرش شرکتهای دانشبنیان در بورس و فرابورس، تسهیلگری و کاهش مدت زمان فرآیندهای افزایش سرمایه شرکتهای ثبتشده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، متنوعسازی روشهای تامین مالی مسکن و ثبات بازار سرمایه، طراحی نسل جدید الگوریتمها و هشدارهای نظارتی (بورس بان)، تعیینتکلیف متوفیان سهام عدالت، توسعه برگزاری مجامع الکترونیکی، واریزهای منظم صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت اشاره کرد.
معرفی و طراحی ابزارهای جدید در راستای تنوعبخشی به سبد سرمایهگذاری آحاد جامعه، پرداخت سود سهام و تسویه سودهای معوق، بیمه کردن پرتفوی سهام متعلق به اشخاص حقیقی در راستای حمایت از بازار سرمایه، ایجاد امکان توثیق الکترونیکی سهام، اصلاح سازوکارهای صندوقهای ETF دولتی، اصلاح آییننامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت و… مجموعا اقداماتی است که در جهت حمایت از بازار سرمایه انجام شده یا در دست انجام است.
در سوی دیگر شاهد بهبود شاخصهای کلان اقتصادی هستیم که این بهبود شاخصها در رفع نااطمینانیها و ایجاد ثبات اقتصادی و به دنبال آن ثبات بازار سرمایه اثرگذار است.
پاسخ «جهانصنعت»
بررسی روند بازار سرمایه در دیماه و بهمنماه نشان میدهد به لحاظ شاخصهای مختلف، بازار عملکرد قابل قبولی نداشته است. این حرف که هر افتوخیزی نشانه سقوط نیست، درست است، اما وقتی در یک روز بازار با افت بیش از ۲۰ هزار واحدی یا افت بیش از ۵۲ هزار واحدی (دقیقا بعد از شروع جنگ میان حماس و اسرائیل) روبهرو میشود دیگر نمیتوان اسم آن را افت و خیز گذاشت. آن هم در شرایطی که در دو ماه گذشته نااطمینانیهای موجود با تصمیمات یکشبه و خلقالساعه دولت ازجمله بحث نرخ خوراک پالایشیها نیز همراه شد، بنابراین دولت اگرچه نباید در جهت مثبت یا منفی بازار مداخله مستقیم کند، اما طبیعی است که باید فضای اطمینانبخشی را برای سرمایهگذاران فراهم کند که اینگونه شاهد فرار آنها از بازار نباشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد