7 - 11 - 2024
آمریکا هراسی از سوی تندروهای ایرانی
«جهانصنعت»- دونالد ترامپ، سیاستمدار خاص آمریکایی و تیم همراه او شگفتیساز شدند و خود را از آتش دامنهدار چهارساله حزب دموکرات تندرست بیرون کشیده و با استفاده از آزادی بهمثابه نیرومندترین پدیده هستی و با بازسازی چهره خود نزد شهروندان آمریکایی با به دست آوردن رایهای بیشتر به عنوان نماینده حزب جمهوریخواه به کاخ سفید راه یافت. از همان ساعتهای بلافاصله پس از اعلام رسمی پیروزی ترامپ در انتخابات بر کامالا هریس از حزب دموکرات، انبوهی از تحلیلها و گزارشها درباره پیامدهای ریاستجمهوری وی بر دنیا و بر مناطق پردردسر مثل مرزهای اوکراین و روسیه و منطقه همیشه در تنش خاورمیانه و نیز چین منتشر شده است و به نظر میرسد در روزهای آینده این تحلیلها افزایش یابد. بدون تردید بخشی از دوری و نزدیکی تحلیلها به واقعیت تنها پس از اینکه ترامپ سخن بگوید و سیاست خارجی خود را رسما به اطلاع شهروندان و سیاستمداران جهانی برساند آشکار خواهد شد.
پس از پیروزی ترامپ تا ساعت نوشتن این متن واکنشی از سوی مدیران ردهبالای دولت و دیگر قوا و نیز نهادهای بالای قدرت در ایران منتشر نشده است. اما یک خط سیاسی تند در نظام جمهوری اسلامی آرامآرام سر برآورده و نکاتی برای تیز کردن فضا علیه آمریکا از سوی این یا آن شخصیت سیاسی بر زبان میآورند. حقیقت این است که این جناح سیاسی در سخنان و نوشتههای خود بیشتر از هر چیز و به جای اینکه نگاهی از سر منطق و عقل به تغییر رییسجمهور آمریکا و مناسبات تازه با آمریکا از سوی ایران داشته باشند شروع به انتشار نوشتهها و گفتههایی از جنس آمریکاهراسی کردهاند. این گروه میخواهند ذهن و دل مدیران دولت از آمدن دونالد ترامپ را پر از ترس و خشم و زنده کردن کینههای كهنهشده کنند. اين گروه با گفتن اينكه همه روسای جمهوری آمریکا با ایران خصومت دارند و تفاوتی نمیکند که ترامپ باشد یا کامالا داستان را گونهای روایت میکنند که از سوی دولت ایران گامی برای آشتی با آمریکا برداشته نشود.
مقامهای ارشد ایرانی بهویژه تصمیمسازان و تصمیمگیران در ردههای بالاتر از دولت باید توجه داشته باشند که این روزها، روزهای سرنوشتسازی برای گرفتن یک تصمیم کارآمد برای حل مسائل تحریم و نیز حل مسائل میان دو کشور است.
نباید راههای گفتوگوی احتمالی میان دو کشور از همین امروز تنها به دلیل ترس تندروها از گفتوگو و از بین رفتن روزنههای امید بسته شود. رفتار و گفتار مقامهای ایرانی نباید ترس را بازتاب دهد و نباید باورکرد که هیچ راهی برای گفتوگو نیست.
تا روزی که دونالد ترامپ به کاخ سفید برود باید با او رفتاری براساس «کجدار و مریز» بنا نهاده شده و خواستههای او برای کلید زدن گفتوگویی که منافع ایران را صیانت کند، ادامه یابد. ایرانهراسی که شاید گفتوگوها را به خطر میاندازد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد