26 - 02 - 2018
آشفته بازار گوشت
اگرچه دولتمردان معتقدند که بازار کالاهای اساسی همچون گوشت آرام است و با واردات کم و کسریهای آن تامین میشود اما واقعیت این است که قیمت این کالا آنچنان گران است که هر کسی توان خرید آن را ندارد. این در حالی است که با نزدیک شدن به مناسبتهای خاص، بازار گوشت آشفته میشود و قیمت این کالا بسیار گرانتر از حد معمول به فروش میرسد. در همین خصوص نایبرییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: باید کاری کرد که هزینه تمام شده گوشت قرمز برای دامدار ایرانی کاهش پیدا کند و این کار، جز با بهرهگیری از دانشهای نوین و فناوریهای جدید امکانپذیر نخواهد بود. فرهاد آگاهی اظهار کرد: گوشت قرمز، پرهزینهترین بخش سفره خانوادههاست و واقعیت این است که با وجود همه تلاشهایی که صورت گرفته، باید اعتراف کنیم که بهبود شرایط تولید و عرضه این کالا، با روشهای قدیمی و سنتی، امکانپذیر نیست و نمیتوان با شیوههای پنجاه سال پیش، سفره مردم را غنی کرد. نایبرییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: کشور ما با پدیده خشکسالی مواجه است و این موضوع آثار و تبعات مختلفی را بر توان تولید گوشت قرمز در کشور به دنبال خواهد داشت و لازم است پیش از آنکه زمان از دست برود، سرمایهگذاریها را به سمت بهره برداری از تکنیکهای جدید در تامین گوشت مورد نیاز مردم هدایت کنیم.
به گفته آگاهی، همه سیاستگذاران این حوزه باید طراحی، بومیسازی و پیاده کردن شیوههای نوین افزایش کارآمدی تولید و توزیع پروتئین مردم را در راس برنامهریزیها قرار دهند و دست از تنگنظریها و حمایتهای غیرمنطقی از روشهایی که دوره عمر آنها در جهان منقضی شده، بردارند. نایبرییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ادامه داد: هنوز کشور برای سرشماری و شناسنامهدار کردن دامهای ایرانی، گامهای استواری برنداشته است. این درحالی است که بدون در اختیار داشتن آمارهای منطبق بر واقع، نمیتوان کاهش هزینههای تولید گوشت قرمز را به صورت ساختاری پیش برد.
به گفته آگاهی، متاسفانه برخی دستگاهها برای برنامهریزی، به برآوردهای تخمینی و اطلاعات محلی و خام تکیه میکنند و نظام ساختارمند و منسجمی برای گردآوری و آنالیز آمار در اختیار ندارند.
نایبرییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی افزود: با توجه به اینکه بخشی از نیاز کشور در حوزه گوشت قرمز، از خارج کشور تامین میشود، دولت باید تسهیل تجارت خارجی را جزو برنامههای خود قرار دهد و تنظیم بازار گوشت قرمز را مبتنی بر روشهای تجربه شده در دنیا جلو ببرد.
به گفته آگاهی، کشور ما نیاز به شیوههای نوین مدیریت بازار گوشت قرمز دارد و در این رابطه خلأ بسیار بزرگی مشاهده میشود. متاسفانه برخی افراد میخواهند همه چیز را با آزمون و خطا بیاموزند، این در حالی است که هزینهای که از این طریق به کشور تحمیل میشود، طاقتفرسا و مستهلک کننده امکانات، سرمایهها و نیروی انسانی است و تراکم این هزینههاست که سفره مردم را کوچک کرده است. وی تاکید کرد: ما باید بهطور جدی به دنبال اخذ دانش مدیریت این حوزه از کشورهایی که در این زمینه تجربیات موفقی داشتهاند، باشیم.